La Font de la Figuera estrena portal de consultes sobre meteorologia

El servei compta amb un web molt completa en la qual no només es podrà conèixer l’estat del temps, actualitzada al moment, sinó també, altres aspectes com les temperatures, la humitat, la direcció del vent o la pluja.

A més, s’ha instal·lat una estació meteorològica i s’instal·larà una altra més, amb la col·laboració de la Cooperativa la Vinya, amb la intenció de valorar les diferències climatològiques segons l’altitud dins de la mateixa població.

Tot això completat amb un bloc, en el qual s’exposen curiositats i consells sobre meteorologia. En paraules de la regidora de Medi Ambient, Carmen Asensi, «des de l’Ajuntament veiem necessari facilitar informació meteorològica a la ciutadania, molt útil sobretot també, per preveure fortes pluges o nevades, de cara a desplaçaments i precaucions que es poden prendre per prevenir incidents».

Tal com ha informat un dels coordinadors d’aquest projecte, Jovi Esteve, dins el servei contractat per l’Ajuntament de la Font de la Figuera, té especial rellevància la informació i difusió a les persones que es dediquen a l’agricultura, així com la possibilitat de tramitar informes preceptius per fer reclamacions a asseguradores davant tempestes. «Pensant en la defensa de l’agricultura, aquest servei servirà a més per agilitzar i ajudar a l’agricultor quan necessite un informe per a les asseguradores dels seus cultius. En definitiva, volem ampliar el suport municipal al sector econòmic més estable, més necessari i normalment més oblidat institucionalment», conclou Carmen Asensi.

A més, segons Esteve, l’Ajuntament comptarà amb la tranquil·litat de tenir informació al detall en moments de forts temporals i altres estats climatològics, per exemple, i facilitar aquesta informació a la ciutadania al moment.

No hay comentarios

Dejar respuesta