La Font de la Figuera comença la recollida d’orgànic

La Font de la Figuera, referent en la gestió i prevenció de residus, continua fent passos cap avant. En els últims anys ha aconseguit reduir les tones de residu mesclat un 34% i ara comença un projecte pilot de compostatge comunitari amb la participació de 130 famílies de la zona de les Coves i la part baixa del municipi.

Gràcies al compromís dels veïns i veïnes, esta primera recollida ha sigut tot un èxit. Des de l’Ajuntament se’ls anima a continuar per este camí per a millorar la gestió de residus entre tots i totes.

La recollida de la fracció orgànica es fa els dilluns, dimecres i divendres a primera hora del matí. Així, les famílies han de dipositar les seues bosses a partir de les 20:00 hores del dia anterior per evitar molèsties innecessàries.

L’Ajuntament s’encarrega de fer la recollida dels deu contenidors marrons i transportar-los a l’illa de compostatge ubicada al polígon Sant Cristòfol, on es fa el tractament i el compost. D’esta manera, es redueixen els costos de gestió i estes tones de fem no es suman al rebut del COR.

L’alcalde Vicent Muñoz ha recalcat que “la implantació de la separació de la fracció orgànica és molt important pel compliment de l’objectiu del 65% de reciclatge que marca La Unió Europea per 2030”.

No hay comentarios

Dejar respuesta