La Fira de Xàtiva, ja té cartell

El reconegut il·lustrador i autor de còmics, Paco Roca, ha presentat hui a l’Ajuntament de Xàtiva el cartell anunciador de la Fira d’Agost 2017.

catell-fira-xativa5-diaridigital.esL’autor ha agraït l’elecció i «la llibertat total que m’han donat per a crear». Roca ha explicat que ha volgut plasmar «l’origen medieval de la Fira, junt als aspectes festius de germanor. Inspirant-me en els duels creatius que es produeixen en el cant d’albades, he volgut plasmar eixe duel que es dóna en la festa entre allò pagà i allò diví, entre el dia i la nit, entre l’aspecte musical i el cultural. A més he volgut afegir l’emblema més reconeixible de la ciutat, com és el seu skyline amb el castell».

Roca ha desgranat la utilització de colors vius i tonalitats fresques i alegres «com a sinònim de festa, de passar-ho bé». L’autor ha confessat que va realitzar un treball previ d’estudi de cartells d’anys anteriors. En aquest sentit, ha afirmat que «Xàtiva té una col·lecció de cartells molt interessant, on es pot apreciar l’evolució gràfica i cultural de la ciutat».

catell-fira-xativa2-diaridigital.esPer la seua banda, l’alcalde Roger Cerdà ha comentat que l’elecció d’aquest dibuixant es deu a «la seua trajectòria i al prestigi de la seua firma, que ve a enriquir la col·lecció de cartells de la ciutat».

L’alcalde ha explicat que «des del primer moment, teníem clar que volíem comptar amb una figura del relleu de Paco Roca, qui hui dia està considerat com un dels millors exponents de la il·lustració valenciana». Segons Cerdà, continua així la línia encetada durant la present legislatura: «volíem millorar les firmes del cartell de Fira i per això optàrem pel sistema d’elecció directa d’artistes valencians. En primer lloc, optàrem per Ernesto García Lledó i el segon any ens decantàrem per autors del món del disseny com Mariscal i ara Paco Roca».

Finalment, per la seua banda, la Reina de la Fira, Laura Hernández, ha comentat que «m’agrada molt perquè de normal sempre claven els elements típics de la Fira. En sembla molt cridaner ja que utilitza colors molt vius i conforme l’autor ha explicat el sentit de l’obra, sí que identifica a la Fira».

catell-fira-xativa4-diaridigital.es

catell-fira-xativa3-diaridigital.es

No hay comentarios

Dejar respuesta