La Festa de les Lletres Falleres posa en valor en Alzira cultura i valencià al llibret de falla
Comissions de Paiporta, Sagunt, Tavernes de la Valldigna, Torrent, Xàtiva i València guanyadores dels Premis de les Lletres Falleres 2016

El Gran Teatre d’Alzira va acollir el passat divendres 8 d’Abril la cinquena edició de la Festa de les Lletres Falleres. Inma Guerrero i Miguel Ángel Martínez, presentadors de l’acte, varen fer riure i gaudir als més de 400 assistents vinguts de tots els punts de la geografia valenciana.

L’ambientació prèvia a càrrec de la Colla de tabals i dolçaines Les Raboses de la capital de la Ribera Alta va acompanyar la recepció d’autoritats, personalitats, fallers i comissions que van plenar de gom a gom el hall del centre cultural alzireny. La veu de Pep Gimeno “Botifarra” amb la guitarra de Pere Ródenas va fer vibrar als espectadors els quals no dubtaren en trencar en aplaudiments amb la interpretació de la ja mítica “Malaguenya de Barxeta”
A l’acte va destacar la presència dels diputats nacionals al Congrés, Elena Bastidas i Vicente Ten; Xavier Rius i Pilar Moncho, diputats provincials de Cultura i Turisme de la Diputació de València, Diego Gómez, alcalde d’Alzira, membres de la corporació municipal; Pedro Aldabero, regidor de l’Ajuntament de Xàtiva; Carlos Galiana i Pilar Soriano, regidors de l’Ajuntament de València; Pere Fuset, regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera i les falleres majors d’Alzira, Sagunt, Torrent, Xàtiva i València entre altres autoritats.

Aquesta edició dels Premis de les Lletres Falleres s’ha caracteritzat per un més que notable increment de treballs participants, nous guardons i noves comissions que han volgut participar a esta iniciativa que treballa per potenciar la cultura i la literatura en valencià al llibret de falla.

Els Premis de les Lletres Falleres van nàixer en l’exercici 2011-2012 per potenciar els continguts culturals dels llibrets de falla i per reconéixer l’esforç que fan tant les comissions com els autors i col·laboradors per a mantindre uns nivells de qualitat i obrir nous horitzons creatius i de continguts en eixes publicacions, tan arrelades en la història de la nostra festa.

La Federació de les Lletres Falleres està formada per l’Associació d’Estudis Fallers, l’Associació Cultural Falla La Malva d’Alzia, l’Associació Cultural Falla El Mocador de Sagunt, l’Associació Amics del Mestre Ortifus, la plataforma Malalt de Falles i, en l’edició 2016, ha comptat amb la col.laboració de la Junta Local Fallera de Xàtiva.

A continuació s’adjunta llistat de guanyadors

Guanyadors

Premi Soles i Godes
‘Involucionisme i falles de sofà’, de José Francisco Carsí , falla Plaça Jesús de València

Premi Malva Alzira
Poema guanyador 2016, ‘Les dos en punt en la Plaça’, de José Antonio Martínez Giner, falla Cambró de Tavernes de la Valldigna.

Premi Mocador
Article guanyador Mocador 2016,‘Les falles i la reforma interior’ de Luis Fernández Gimeno, comissió Tio Pep, Plaça de la Reina, Pau i Sant Vicent de València.

Premi Emili Llueca
‘La galàxia traca i la premsa satírica en la biblioteca valenciana Nicolau Primitiu’ de Enric Nogués, comissió Eduard Merello de Port de Sagunt .

Premi Mestre Ortifus a la Coherència
‘Apunts de falles’, de Verónica March, comissió Falla Plaça Cervantes, de València.
Premi Mestre Ortifus a la Portada
“Què venen els soviets!”, de Roberto Heredia del Rey, Jose Francisco Carsí i Raquel Puchades , comissió falla Avinguda de Torrent.

Premi Climent Mata local
Editor: Amparo Vidal, comissió Plaça Espanyoleto de Xàtiva.

Premi Climent Mata Comunitat Valenciana
Editor: Yogur de Fresa, comissió A.C. Eduardo Merello de Port de Sagunt.

Premi Carles Cortina (València)
‘Ciutat, art efímer i falles i+e’, de Mercedes Navarro , comissió Castielfabib – Marqués de Sant Joan .

Premi Pepet Comunitat Valenciana
‘Més que una festa’ de Paco Quiles Tudón i José Tena Tejado, Associació Cultural Falla La Victòria de Port de Sagunt.

Premi #PLF16
Jose Gisbert @josebmb,
‘Demane a la policia que no investiguen a València fins el dia 20 de Març. És impossible acabar la crítica i estar al dia’. #plf16
https://twitter.com/josebmb/status/698156147757465600

No hay comentarios

Dejar respuesta