La Falla del Raval inaugura hui l’exposició dedicada al seu 50 aniversari

Hui, a la Sala Entresol de la Casa de Cultura de Xàtiva, a les 19.30h s’inaugurarà l’exposició, fotogràfica i de records, dels cinquanta anys de la comissió del Raval.

A la mostra es podran veure totes les fotografies de les falleres Majors d’aquests cinquanta anys amb el seu cadafal i tots els presidents que han passat per la comissió durant aquests anys. Les bandes de les falleres i bandes curioses dels anys setanta, com Reina de la Simpatia, Reina de la Poesia, Reina de la Bellesa i Reina del Casal. A més de, adreços, faixins, insígnies i pintes.

També podem veure alguns dels banderins més destacats obtinguts per la comissió, molts d’ells de la dècada dels 70 i dels 80, els primers premis de secció especial de les falles grans de 1976, 1978, 1979, 1981, amb la imatge dels cadafals confeccionats per l’artista Manolo Blanco i els premis de 1986 i 1987 de l’artista Paco Roca. La maqueta del primer premi de secció especial guanyat en 2019.

La Falla del Raval durant aquests 50 anys ha treballat molt les segons parts de presentació, guanyant molts primers premis i en aquesta exposició poden veure el vestuari, les fotografies i els guions originals de les obres més destacades com, El Rey León, el Fantasma de l’Òpera i ABBA, entre altres.

Altre element interessants son els esbossos originals dels cadafals, contractes, documentació de la censura que passava la crítica del monument abans d’eixir al carrer, el primer cense de la comissió masculina i femenina i els primers estatuts, documentació dels anys setanta.

A més es podran veure retalls de premsa i els llibrets de la falla des dels anys 70 fins al 2000, on podrem veure la progressió dels llibrets de falla. Altre objecte molt curiós és l’escut de la falla que presidia el primer casal en el carrer Teresa de Jornet.

L’exposició es podrà visitar fins al 4 de març en la Sala Entresol de la Casa de Cultura.

No hay comentarios

Dejar respuesta