La Directora General Maria Such visita el futur Centre de Dona Rural a Xàtiva

El servei es prestarà a la Casa de les Dones amb vora una vintena de professionals, i l’Ajuntament ha invertit 7.000 euros en adaptar l’edifici

La Directora General de l’Institut Valencià de les Dones Maria Such ha visitat aquest dilluns la Casa de les Dones de Xàtiva, lloc on s’emplaçarà el futur Centre de Dona Rural, servei depenent de la Conselleria de Dona i Igualtat.

Such, acompanyada de l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i de la regidora de Dona i Igualtat Lena Baraza, ha comprovat de primera mà les millores que s’han escomés a les instal·lacions per tal d’adaptar-les per a albergar aquest Centre de Dona Rural.

«Geogràficament era interessant i necessari tindre un punt com a Centre Dona Rural que abarque les zones d’interior i altres comarques limítrofes a la Costera, i aquest era un espai adequat», ha indicat la Directora General Maria Such, qui ha destacat «el compromís del municipi i del seu alcalde en la cessió d’aquest espai, que és un punt de referència, també per a les dones víctimes de violència de gènere».

Per la seua part, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha manifestat que «seguim sumant serveis al nostre municipi, amb recursos de cara a aquelles pobles del nostre voltant que tenen com a referència a la nostra ciutat. Aquest servei permetrà atendre de forma especialitzada i concreta a dones que sofreixen violència de gènere».

Aquest nou servei, que s’espera que estiga operatiu a finals d’any, comptarà amb un total de 19 professionals contractats, aportats per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Per la seua part, l’Ajuntament ha procedit a realitzar una sèrie de millores per tal d’adaptar l’espai, amb una inversió de 7.000 euros.

En concret s’han realitzat una sèrie d’intervencions per a adequar l’edifici, com ara l’adaptació dels banys de la planta baixa i la segona planta o la creació d’un nou espai a la segona planta convertit en despatx. A més a més, també s’ha procedit a la instal·lació de llocs de treball amb connexió a internet, telèfon i endolls en els diferents espais de la primera i segona planta.

«Prompte tindrem un nou servei de la Generalitat a la nostra ciutat, que augmentarà el nombre de recursos que ja donem a les dones de Xàtiva i de la resta de la comarca i les comarques veïnes», ha manifestat la regidora de Dona i Igualtat Lena Baraza, qui ha explicat que «hem hagut de fer diferents adequacions per poder assumir la quantia de treballadors i treballadores que aporta aquest Centre Dona però la valoració és molt positiva perquè és un orgull per a nosaltres albergar aquest servei amb el qual tractem de dotar de majors serveis i recursos a les dones que es troben en una situació complicada».

El Centre Dona Rural és un recurs assistencial que presta un servei d’atenció integral i especialitzat de la violència de gènere en zones rurals i d’interior. Actualment el servei es presta a quatre centres ubicats a Sogorb, Sant Mateu, Iàtova i Elda, i pròximament s’obrirà aquest nou punt a Xàtiva per poder aplegar a zones rurals d’interior de manera itinerant.

No hay comentarios

Dejar respuesta