La directora general de Canvi Climàtic i Transició Ecològica Celsa Monrós, visita el Lluís Alcanyís

La Gerent del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent Margarita Llaudes junt a una representació del Comitè de sostenibilitat i salut Urbana del Departament s’han reunit hui amb la directora general de Canvi Climàtic dependent de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica Celsa Monrós.

El motiu de la visita ha estat donar-li a conèixer totes les accions que en matèria de sostenibilitat, protecció del medi ambient, reducció de la petjada de CO₂ i salut urbana de la població, està duent a terme el Departament de Salut en amb la finalitat de mitigar els efectes del canvi climàtic.

El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent és pioner en la sanitat pública valenciana en comptar amb un Comitè de Sostenibilitat i Salut Urbana que proposa accions per a la reducció de la seua petjada de carboni als seus hospitals i centres de salut.

També el Departament forma part de la xarxa d’Hospitals Verds i ha aconseguit diversos reconeixements en l’àmbit europeu per les accions que està duent a terme en la seua gestió sobre les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle i de sensibilització de professionals i població sobre la importància que això comporta sobre la salut de les persones.

Aquest tipus d’iniciatives volen conscienciar a la societat que els hospitals i centres sanitaris a més de proveir d’una assistència sanitària de qualitat, també poden evitar la malaltia adoptant mesures a mitjà i llarg termini, que reverteisquen en una millora de la salut d’aquells a qui donen protecció sanitària.

No hay comentarios

Dejar respuesta

1 × 5 =