La Diputació valora l’aposta d’Albaida per la mobilitat sostenible

  • La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, visita Albaida, municipi que ha rebut una ajuda de l’estratègia Reacciona de la corporació provincial per a la redacció de PMUS
  • La localitat de la Vall d’Albaida ha rebut 1,8 milions d’euros en ajudes de la Diputació durant la present legislatura

La diputada de Mobilitat Sostenible de la Diputació de València, Dolors Gimeno, ha visitat la localitat d’Albaida acompanyada per l’alcalde, Josep Antoni Albert, el regidor de Medi Ambient, Josep Manuel Juan, i la regidora de Promoció Econòmica, Pepita Vidal, per aprofundir en els projectes que la ciutat de la Vall d’Albaida porta endavant en matèria mediambiental i de mobilitat.

Albaida és un dels 43 pobles d’entre 3.000 i 10.000 habitants beneficiats amb 6.000 euros d’ajuda de la institució provincial per a la redacció de Plans de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS).

La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, ha remarcat la importància dels PMUS com «un instrument per optimitzar la connectivitat dins del municipi i amb la resta de pobles de la comarca, marcant un full de ruta clar que permet ordenar les diferents vies i mitjans de transport, tenint sempre present la mobilitat sostenible, la intermodalitat i l’espai que han d’ocupar les persones”.

L’alcalde Josep Antoni Albert ha explicat a la diputada l’inici del procés participatiu amb «els treballs de prospecció i diagnòstic on es recolliran totes les fortaleses i mancances en esta matèria en la ciutat per definir la mobilitat urbana del municipi en als pròxims anys».

El procés d’elaboració compta amb la col·laboració de Sembra, entitat especialitzada, i constarà de diverses fases, estant la fase principal la de participació ciutadana.

Així mateix, Albaida també ha rebut de la Diputació de València una subvenció de certificacions energètiques d’edificis públics dintre de l’estratègia Reacciona 2020, per adaptar-se i mitigar el canvi climàtic. L’alcalde també ha informat a la diputada dels projectes presentats al Reacciona 2021.

En total, Albaida ha rebut de la corporació provincial en la present legislatura vora dos milions d’euros, concretament 1.825.346,53 euros, en ajudes de Medi Ambient, Cultura, Modernització i altres àrees, i del Fons de Cooperació Municipal.

No hay comentarios

Dejar respuesta