La Diputació de València subvenciona el projecte de Pressupostos Participatius DecideiXàtiva amb 10.000€

La Diputació de València ha concedit una subvenció de 10.000 euros per a l’estudi i avaluació realitzats des de la Regidoria de Participació Ciutadana sobre el DecideiXàtiva 2017. Aquesta ajuda situa el projecte de pressupostos participatius de Xàtiva entre les millors propostes d’aquest tipus a nivell de la província de València. Aquesta subvenció se suma a l’ajuda concedida per la Conselleria de Transparència, Participació Ciutadana i Responsabilitat Social per import de 5.000€ per al desenvolupament de la primera edició del decideiXàtiva. En total, els projecte de pressupostos participatius de Xàtiva ha rebut un total de 15.000 euros en subvencions.

Per a Miquel Alcocel, regidor de Participació Ciutadana, «ara és la Diputació la que avala les polítiques de participació ciutadana a Xàtiva de la mateixa forma que ho va fer la conselleria fa uns mesos». El regidor afirma que «Xàtiva està convertint-se en referència de polítiques participatives, i una aposta decidida i clara és la creació de la figura del tècnic de Participació que des de l’1 de desembre presta servei a la ciutat, avançant-nos d’aquesta manera a molts altres ajuntaments amb més població».

Durant el primer quadrimestre de 2018 es desenvoluparan les diferents accions del decideiXàtiva’18 amb novetats importants com el treball realitzat per un grup motor constituït per veïns i veïnes i encarregat de coordinar i fer el seguiment del projecte. Entre aquestes accions trobem una fase d’informació prèvia als tallers de barri i la consulta ciutadana, així com la posada en marxa d’un portal web especialitzat en processos de participació ciutadana.

No hay comentarios

Dejar respuesta

3 × dos =