La Diputació presenta el projecte ‘Parlem de Pilota’ al Genovés

Els materials inclouen quatre il·lustracions temàtiques i un web interactiu

El Museu de la Pilota del Genovés ha acollit este divendres la presentació del projecte ‘Parlem de Pilota’, una carpeta amb quatre il·lustracions temàtiques: el trinquet, el carrer, tipus de jugadors i tipus de colps, que mostren la riquesa lèxica de l’esport dels valencians i les valencianes. El projecte es complementa amb un web (parlemdepilota.dival.es) on les persones usuàries podran descobrir més informació dels termes.

A la presentació han estat presents la diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, l’alcalde del Genovés, Pere Revert, i la cap del servei de Normalització Lingüística de la Diputació de València, Immaculada Cerdà. També ha participat el director del Museu de la Pilota del Genovés, David Sarasol.

La diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, ha destacat que “encetem una línia d’elaboració de recursos i col·laboracions amb entitats que esperem que servisquen a ajuntaments, escoles i particulars en la promoció del joc de la pilota i de la nostra llengua, perquè no podem concebre la identitat sense la parla, ni la parla sense el joc».

El projecte ha sigut coordinat per Àlex Blat, mentre que l’alcoià Pau Valls ha creat les il·lustracions i l’agència Sud+Sud s’ha encarregat del disseny i el web. Les definicions dels mots han sigut extretes del Vocabulari del joc de pilota de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, que també es pot descarregar des del web del projecte.

No hay comentarios

Dejar respuesta

uno × 5 =