La Diputació de València mediarà amb el Consell per a reprendre el projecte Valpark i reindustrialitzar les comarques centrals

  • L’alcaldessa de Vallada, Mª José Tortosa, demana a la corporació “voluntat política” per a impulsar el polígon i la vicepresidenta primera, Natalia Enguix, creu en un projecte que “anivellaria la balança industrial a la província”
  • Enguix considera que les administracions públiques “han d’implicar-se conjuntament per a generar ocupació” i avança que “continuarem treballant junt amb la Generalitat per a veure les opcions de reprendre Valpark”

Dijous 2 de novembre de 2023.- La Diputació de València “mediarà amb les diferents conselleries que tenen competències per a reprendre el projecte del polígon Valpark de Vallada, de vital importància per a la reindustrialització de les comarques centrals”. Així ho ha manifestat la vicepresidenta primera de la corporació, Natalia Enguix, després de la reunió mantinguda amb l’alcaldessa del municipi de la Costera, Mª José Tortosa, qui ha reclamat “voluntat política per a recuperar una iniciativa que no tracta de solucionar un problema econòmic de Vallada, sinó de donar una oportunitat a les comarques del sud de la província per a disposar d’eixida directa al Corredor Mediterrani”.

L’alcaldessa de Vallada s’ha mostrat “molt agraïda per la predisposició al diàleg i la col·laboració de la vicepresidenta de la Diputació, que es creu un projecte que ens unix a les comarques centrals de la Comunitat i que permetria que el sud de la província no es quede arrere respecte al nord, que està més ben connectat i disposa de majors recursos per a les seues indústries”.

En este sentit, la mateixa Natalia Enguix admet “la necessitat d’escoltar a les comarques que territorialment estan més allunyades de la capital, però que tenen una tradició industrial molt arrelada i que han vist com el projecte de Valpark, que dona resposta als seus interessos, porta anys paralitzat per la falta de voluntat política”. “Continuarem treballant amb la Generalitat perquè puguen creure en el projecte com creem en la Diputació, tenint en compte que la seua posada en marxa serviria per a anivellar la balança de la reindustrialització en el nord i el sud de la província i permetria generar ocupació en la zona de Xàtiva, Vallada i Ontinyent, que al costat d’Alcoi formen eixe important motor econòmic de les comarques centrals”.

Un gran centre logístic al sud de València

La zona industrial coneguda com Valpark compta amb més d’un milió de metres quadrats en el centre de la comarca de la Costera, en un entorn estratègic envoltat per la CV-35 i el ferrocarril, amb una via d’accés natural al Corredor Mediterrani en el tram València-La Encina, considerat prioritari per Europa. El projecte oferix sòl industrial al sud de la capital, on es dirigix un 15% dels fluxos del Port de València sense que existisca una gran infraestructura de servei logístic en la zona.

Un altre dels atractius de la iniciativa és la disponibilitat de parcel·les de bona grandària per a donar resposta a les necessitats de les noves empreses que desitgen implantar-se en la Comunitat i en concret a la província de València. Vallada porta anys tractant de rellançar el seu entramat logístic, que ni tan sols ha aconseguit urbanitzar la mitat de l’espai disponible. L’alcaldessa, Mª José Tortosa, continua reclamant que les institucions es creguen un projecte que transcendix als interessos del seu municipi, mentre la vicepresidenta primera de la Diputació, Natalia Enguix, té clar que des de la corporació provincial “farem tot el possible perquè Valpark acabe sent una realitat”.

No hay comentarios

Dejar respuesta