La Diputació de València ampliarà l’ample de la carretera entre Moixent i la urbanització Cumbres de València

  • L’àrea de Carreteres que dirigix la vicepresidenta segona Reme Mazzolari avança en el projecte constructiu per a incrementar la seguretat d’este tram de la CV-589
  • A més la corporació provincial ja ha posat en marxa les obres d’humanització  de la travessia que creua el municipi de Moixent

Dijous 8 de març de 2024.- La Diputació de València treballa en el projecte constructiu per a l’ampliació  de la carretera CV-589, concretament del tram que va des del nucli urbà de Moixent fins a la urbanització Cumbres de València, i que té com a objectiu l’increment de la seguretat en una via que, actualment, presenta un ample insuficient i zones de visibilitat reduïda que dificulten el pas dels vehicles, especialment dels camions.

En una reunió en l’ajuntament de Moixent amb l’alcalde Guillermo Jorques i membres de la corporació municipal, la diputada de Carreteres, Reme Mazzolari, va indicar que “el projecte avança segons els terminis previstos” i va explicar que “l’estudi del traçat s’està ja revisant i ajustant, i s’ha remés a les diferents administracions per a recaptar els oportuns informes sectorials”.

Mazzolari, també vicepresidenta de la Diputació, destaca que “la connexió entre Moixent i la urbanització Cumbres és una de les actuacions que necessiten un impuls, ja que es tracta d’una carretera que té un trànsit considerable, especialment els mesos estivals, tal com ens ha traslladat l’alcalde”.

Per a complir amb l’objectiu de millorar les condicions de seguretat viària, el projecte, el qual dividix l’actuació en tres trams diferents, preveu l’ampliació de la calçada a dos carrils de 3 metres d’ample, al que cal afegir la incorporació de cunetes. A més, per a millorar la visibilitat, s’instal·laran bermes en diversos punts.

L’alcalde de Moixent, Guillermo Jorques, explica que “l’actuació sobre la CV-589 és una reivindicació històrica per a Moixent, sobretot pensant en les prop de 300 parcel·les existents en Cumbres de València, perquè necessiten una via segura, no sols per a arribar als seus habitatges, sinó també per a una eventual evacuació en cas d’emergència”, per això ha demanat a Reme Mazzolari “que la culminació del projecte constructiu siga una prioritat per a l’àrea de Carreteres de la Diputació, per tal que el condicionament d’esta via siga una realitat al més prompte possible”.

Humanització de la travessia

Durant la visita a Moixent, Reme Mazzolari també ha visitat les obres de renovació de la travessia que creua el municipi. Allí la Diputació de València ja ha començat la primera part de l’actuació, que consistix en el reasfaltat de la calçada, concretament al carrer Oliva, glorieta Passeig de l´Estació, el carrer Tejar Rápido, i la glorieta en l’avinguda Guerrer de Moixent.

A continuació, s’escometrà la reurbanització de l’avinguda Rector Quilis, la calçada de la qual tindrà el mateix ample en tot el tram, i s’ampliaran les voreres, traslladant equipament urbà i fanals existents i instal·lant bancs i escocells. També s’incorporaran instal·lacions de recollida d’aigües per a evacuar l’aigua superficial.

Finalment, en el tram final es reposarà el tauler del pont sobre el barranc del Bosquet, l’eix del qual s’alinearà també amb el del carrer. En ell s’instal·laran baranes de protecció i barrera de protecció a la vorera en tots dos marges. A més, en tot el tram es procedirà a reasfaltar la calçada.

“Des de l’àrea de Carreteres de la Diputació de València s’està canviant l’enfocament tradicional de travessia pensada únicament per a facilitar el pas de vehicles per una població, i ara estem apostant pel concepte d’humanització, en el qual busquem la millor convivència entre vehicles de motor, bicicletes i vianants”, conclou la diputada Mazzolari.

No hay comentarios

Dejar respuesta