La Diputació avança amb La Llosa de Ranes i Castelló de Rugat la construcció dels nous centres de majors

  • La diputada de Benestar Social, Pilar Sarrión, s’ha reunit amb els alcaldes de La Llosa de Ranes, Evarist Aznar, i Castelló de Rugat, Antonio Esquinas, per a abordar la gestió tècnica d’una ajuda directa de dos milions d’euros per a cada municipi
  • Els ajuntaments aportaran els terrenys i la corporació provincial subvencionarà la redacció de projectes i la construcció dels centres, que posteriorment equiparà i posarà en marxa el Consell

La Diputació de València i els Ajuntaments de La Llosa de Ranes, a la Costera, i Castelló de Rugat, a la Vall d’Albaida, avancen els projectes de construcció de dos centres de majors, amb una ajuda directa de dos milions d’euros de la corporació provincial al consistori de cada municipi, que cediran els terrenys en els quals se situaran els nous centres.

La diputada de Benestar Social, Pilar Sarrión, s’ha reunit en seu provincial amb l’alcalde de La Llosa de Ranes, Evarist Aznar, i amb el seu homòleg a Castelló de Rugat, Antonio Esquinas, amb la finalitat d’abordar el procediment tècnic d’esta subvenció concedida per la Diputació en el marc del Pla Convivint. En concret, els projectes d’estos municipis formen part dels huit acordats este mateix mes amb la Generalitat, com a ampliació al centenar de projectes inicialment aprovats a la província dins d’este programa d’infraestructures socials basat en la col·laboració institucional.

La col·laboració es traduïx en la implicació dels ajuntaments, que s’encarreguen d’aportar els terrenys; les diputacions, que subvencionen els projectes de construcció i l’execució dels centres de majors i, en el seu cas, residències de diversitat funcional; i la Generalitat, que en última instància equipa les instal·lacions construïdes i les dota del personal necessari per a la seua posada en marxa.

Dels aspectes tècnics i dels temps del procés han parlat la responsable provincial i els alcaldes de La Llosa i Castelló de Rugat, els qui han realitzat les gestions oportunes, modificacions urbanístiques incloses en el cas del municipi de la Vall, per a donar viabilitat al projecte de construcció dels nous centres de majors.

Per part seua, Pilar Sarrión ha explicat als responsables locals que l’ajuda de la corporació es transferirà en el moment en què el Consell publique l’aprovació definitiva dels projectes en el DOGV, i que podrà destinar-se tant a la redacció com a la direcció d’obra i la construcció dels centres. “La intenció de la Diputació és que els diners arriben este mateix any als ajuntaments perquè puguen iniciar la fase constructiva”, apunta la diputada.

Ampliació del Pla Convivint

Els dos milions d’euros destinats a La Llosa de Ranes i Castelló de Rugat per als seus centres de majors formen part dels 17,5 milions d’euros que la Diputació de València ha invertit en l’ampliació del llistat de projectes aprovats inicialment en el Pla Convivint, en el qual participa al costat de la Generalitat. La selecció de les propostes es basa en el mapa de necessitats elaborat per la Conselleria de Polítiques Inclusives.

El llistat de projectes aprovats per la Conselleria dins d’esta ampliació inclou una desena de municipis valencians. En el cas dels nous centres de dia i diversitat funcional de Gandia, Torrent i L’Eliana i els centres de majors que preveuen construir Albalat dels Sorells, Corbera, La Llosa de Ranes i Castelló de Rugat, la Diputació transferirà les ajudes directament als ajuntaments després de la publicació en el DOGV, perquè estos puguen posar en marxa les obres sobre els solars o terrenys municipals que han disposat.

A més, Real ha oferit un immoble per al seu centre de majors, la primera fase del qual ha sigut finançada amb fons de la pròpia Diputació. En este cas, el consistori de la Ribera Alta rebrà 500.000 euros per a continuar l’obra, mentre que Gandia rebrà quatre milions d’euros per a la seua residència de diversitat funcional; Torrent disposarà de tres milions per al seu centre de majors i diversitat funcional; i Corbera a la Ribera Baixa; Albalat dels Sorells a l’Horta Nord; i L’Eliana al Camp de Túria tenen assignats dos milions d’euros de la corporació provincial per a portar avant els seus projectes.

No hay comentarios

Dejar respuesta