La dansa tornarà a ser protagonista a finals d’abril amb una nova edició de «Xàtiva balla»

El programa comptarà amb més d’una desena de cites i amb activitats destinades als centres educatius i entitats culturals

Xàtiva,4 d’abril de 2023.- L’Ajuntament de Xàtiva ha albergat aquest dimarts la presentació del programa amb motiu de la III edició de «Xàtiva Balla», una setmana de Dansa que tindrà lloc entre el 26 i el 30 d’abril amb motiu del Dia Internacional de la Dansa (29 d’abril). A l’acte han assistit la regidora d’Arts Escèniques Reme Sinisterra, la regidora de Cultura Raquel Caballero i la regidora de Gran Teatre Maria Beltrán.

«Comença a consolidar-se aquesta proposta gràcies a totes i tots els qui la recolzen. La intenció de l’Ajuntament és fer arribar la dansa a tota la ciutadania, perquè creguem fermament que aquestes iniciatives són molt enriquidores», ha indicat la regidora d’Arts Escèniques Reme Sinisterra, qui ha afegit que «hi ha hagut un treball transversal que ha donat com a resultat una programació molt variada gràcies a les col·laboracions d’altres regidories, i amb activitats per a centres escolars, associacions culturals, entitats i associacions d’àmbit social».

El gruix de la programació tindrà lloc el cap de setmana del 29 i el 30 d’abril, amb un total de tretze cites en diferents espais de la ciutat. El dissabte l’activitat se centrarà en l’Albereda Jaume I, entre l’Ajuntament i Correus, on a les 12 hores el grup de Danses Socarrel realitzarà una masterclass sobre balls de Rogle dirigida als més menuts; a les 13h tindrà lloc l’espectacle de dansa «Paisajes de papel» de Dance Explorer i a les 13.30 hores tornarà a escena el grup de Danses Socarrel amb una activitat de folklore al carrer. Ja de vesprada (18h) el Centre Esportiu Avanza Fitness realitzarà una classe oberta de Zumba, el grup de Danses Orientals Arash realitzarà una exhibició de danses ètniques (18:30h) i la companyia La Basal realitzarà l’espectacle «Mudarseinstalarse» (19:30h).

Ja el diumenge l’activitat es dividirà en diferents espais. L’Albereda acollirà una activitat de dansà amb indumentària tradicional realitzada per part de l’Escola de Danses de Xàtiva (12h) i posteriorment (13h) es realitzarà l’espectacle de dansa «Umbra» de Walter Marín & Ainhoa Aparicio. De vesprada l’activitat es traslladarà a la plaça de la Seu amb tres cites més: una exhibició d’acrodance per part del club Esportiu Acrodance (17:30h); una exhibició de dansa clàssica i dansa moderna per part de l’Acadèmia Rytmus (17:45h) i un espectacle de dansa de la companyia Canem titulat «No son ojos porque los ves, son ojos porque te miran».

La jornada dominical comptarà amb dos cites més. Una d’elles tindrà lloc de matí als Jardins del Palasiet (11h), amb una masterclass de biodansa en la natura amb una durada d’uns 90 minuts; i l’espectacle de dansa «Les quatre estacions: música, arts plàstiques i dansa» previst per a la vesprada al Gran Teatre de Xàtiva (20h) amb l’Institut de Dansa Educocreativa i Social.

«Des de 2016 treballem conjuntament amb aquesta entitat d’Alícia Herrero, i aquest 2023 tornem a apostar per aquest Estudi. En aquest cas serà un espectacle de dansa intergeracional d’arts escèniques amb més de 100 participants d’entre 9 i 77 anys» ha explicat la regidora de Gran Teatre Maria Beltrán. Les entrades per a aquest últim espectacle tenen un preu de 5 euros i es poden adquirir a partir del dijous a les 12 hores a la plataforma Instanticket o de forma presencial a les taquilles del Gran Teatre els dimarts, dijous i divendres de 12 a 14h o des d’una hora abans de la funció.

A més a més, des de Cultura també s’han programat activitats i tallers oferides per a entitats culturals, centres educatius i centres d’àmbit social. «Aquests tallers s’han de sol·licitar i es realitzen als propis centres sol·licitants», ha explicat la regidora Raquel Caballero, exceptuant el taller de creació de Teatre Físic, dirigida a majors de 16 anys, que es realitzarà al Centre Cultural de Xàtiva (CCX). Entre els tallers que es poden sol·licitar (per al 26, 27 i 28 d’abril), es troben el taller de dansa urbana, el taller de dansa contemporània, el taller de la dansa de la papallona (per a gent amb fibromiàlgia i familiars), el taller de dansa i moviment intuïtiu (per a gent amb diversitat funcional) i el projecte de bany sonor amb música meditativa. El 4 i 5 de maig, de 18 a 20 hores, tindrà lloc al Gran Teatre una mostra d’acrogimnàstica a càrrec de l’alumnat dels IES Josep de Ribera i Lluís Simarro.

El cartell ha estat dissenyat pel xativí Rafa Morata i segons el propi autor la intenció ha estat la de transmetre el moviment, potenciant el sentiment passional al ball i el moviment com a art gestual.

No hay comentarios

Dejar respuesta