La Crida dóna inici a les Falles de Xàtiva 2022

L’espera ha estat llarga per a les falles de Xàtiva , però les Falleres Majors de la ciutat, Patricia Viñes i Martínez i Marives Puchades Díaz, van viure en la vesprada de dissabte una jornada molt emocionant amb un dels actes més esperats, La Crida i l’inici oficial de les festes falleres de 2022, que congregaren novament el món faller a les portes de l’Ajuntament.

Comença l’acte oficial amb l’entrega de les recompenses als membres de les comissions de la ciutat, després es dóna a conéixer les puntuacions de l’exposició de maquetes de falles i es va fer entrega del banderí a cadascuna de les comissions guanyadores. Tot seguit un muntatge de llums de colors i la música, projectades en la façana de l’ajuntament foren els protagonistes.

Una vegada finalitza l’acte protocol·lari, va arribar el moment més esperat de la Crida, quan les Falleres Majors de la ciutat van prendre el balcó de l’Ajuntament per tal de convidar a tots els veïns a gaudir de la festa fallera. En primer lloc, la Fallera Major Infantil, Marives Puchades, va començar parlar del record, del record, del qual va succeir fa dos anys amb la notícia de la suspensió de les falles, els mals momets que passaren aquells dies i les mostres d’ànim rebudes. Fa dos anys Marives en el seu discurs ens parlava del sentiment faller i ara recorda a tots que «és el moment de traure’l, per què els xiquets necessitem la festa de les falles, necessitem la seua alegria, les seues vivències, per què les falles són la nostra cultura i formen part de la nostra vida. Xiquets i xiquetes per fi hui ja podem dir que hem tornat. Les nostres ganes de viure-les són més grans que abans i crideu a tot el món que hem tornat, Xiquets, Xiquetes, fallers, falleres, crideu amb mi ¡Ja Estem en Falles!»

Seguidament, la Fallera Major de Xàtiva, Patricia Viñes, va recordar «que per segona vegada tinc el privilegi de donar l’inici a la nostra festa, festa que tant estranyen i que tant lluitem per ella, per les nostres tradicions, pels nostres costums,». «En tot aquest temps hem passat per moments difícils i tristos, però sobretot hem sabut demostrar que són un col·lectiu responsable, per això dos anys després Ems torbem davant de les portes de la casa de la ciutat per cridar ven fort que Ja hem tornat, que Ja estem en falles. Patrícia, va tindre unes paraules en record de les persones que hi ha no estan entre nosaltres. També va tindre unes paraules d’agraïment per a totes les persones que fan més gran aquesta festa. Per a concloure, va demanar responsabilitat per a tot el col·lectiu faller i va convidar a tot el món faller i no fallers a gaudir de les festes josefines. «Falles, falleres, alceu ben alt els vostres estàndards i cridem tots junts que Ja estem en Falles».

Les Falleres Majors viuran els seus dies grans en menys de dues setmanes acompanyades per les seues corts d’honor, acompanyants i els membres de la Junta Local Fallera de Xàtiva, encapçalada pel seu president, Jesús González. En l’acte va estar present l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà i Maria Beltran, regidora de Falles.

Finalitzat l’acte amb l’himne regional i la disparada d’un castell de foc d’artificis.

No hay comentarios

Dejar respuesta