La Cremà fica el punt i final a les Falles 2017 de Xàtiva

Els carrers de Xàtiva han despertat lliures de monuments fallers després de que en la matinada d’ahir es pegarà a foc a cada una de les falles, infantils i grans, de la ciutat mentre els fallers contemplaven, amb visibles mostres de tristesa aquest comiat.

L’ambient faller arribava al seu final, tothom ho sabia, i segons arribava la nit es redoblaven les detonacions de pólvora. Les falles infantils, que no necessitaven el permís dels bombers per encendre’s, van prendre foc entorn a les 21.00h de nit, amb diferents castells de colors i bandes de música acompanyant l’espectacle.

IMG_6393La comissió del Espanyoleto, guanyadora de la secció especial en infantil, va viure amb emoció la cremà del seu monument, que es va cremar a les 22.00 h, i va comptar amb l’assistència de les Falleres Majors de la ciutat, Carla Sanchis i Teresa Aparicio, amb les seues respectives corts d’honor, acompanyats i representants de la Junta Local Fallera.

Més tard es van escoltar les primeres traques en la cremà dels monuments grans, que necessitaven la col·laboració dels bombers per controlar les flames i per tant l’itinerari de la cremada a Xàtiva estava marcat amb antelació. A poc a poc, els 19 monuments de la ciutat es van convertir en cendres sota la mirada expectant de multitud de fallers i falleres.

IMG_6568Les falles van començar a cremar-se cap a la mitjanit, com sempre, l’última falla en ser cremada va ser la guanyadora del primer premi en secció especial, República Argentina, cap a les 2.00 de la matinada, arribava el moment més esperat, fallers i falleres van gaudir en gran dels últims instants de la festa, que va comptar ambla presència de les Falleres Majors de la ciutat, Carla Sanchis i Teresa Aparicio, les seues respectives corts d’honor, acompanyats i els representants de la Junta Local Fallera.

IMG_6614Van ser moments plens d’emoció, especialment per a les Falleres Majors de Xàtiva, Carla i Teresa, que sentien alegria però alhora tristesa perquè les falles arribaven a la seva fi.

Carla i Teresa asseguraven haver viscut uns dies «meravellosos». «Ha estat molt especial i hem gaudit molt», remarcava Teresa. «No tinc paraules per agrair als ciutadans el suport que ens han mostrat», assenyalava Carla.

Per la seva banda, el president de la Junta Local Fallera, Jesús González, manifestava que han estat unes falles inoblidables, González ha agraït també a tots aquells que han participat per a fer aquesta festa, patrimoni de l’UNESCO.

No hay comentarios

Dejar respuesta