La Costera rep 950.000 eurosdel Fons de Cooperació Municipal

La Diputació de València, a través de l’àrea d’Hisenda que dirigeix el diputat Toni Gaspar, ha fet efectiu el pagament als ajuntaments dels 20,6 milions d’euros que li correspon transferir a la Corporació provincial del Fons de Cooperació Municipal, en el qual participa a parts iguals amb la Generalitat Valenciana.

D’aquesta forma, la Corporació que presideix Jorge Rodríguez injecta liquiditat en els consistoris en un moment de necessitat econòmica per a molts d’ells, coincidint amb l’inici del període estival, i tenint en compte que aquesta aportació pot destinar-se tant a inversió com a despesa corrent, la qual cosa pot suposar un alleujament per a les arques municipals.

En paraules del president de la Diputació de València, “les institucions valencianes posen per primera vegada a la disposició dels ajuntaments un mecanisme que “quadra el cercle del finançament dels municipis valencians”, en resposta a “el que diu l’Estatut d’Autonomia i a les reivindicacions històriques dels alcaldes i alcaldesses”.

Per comarques, la Diputació ha transferit 950.000 euros a la Costera. Aquestes mateixes quantitats tornaran a transferir-se a les comarques valencianes des de la Generalitat, fins a completar els 41,2 milions d’aquest primer Fons de Cooperació Municipal en la província de València, que permet als municipis seguir invertint en millora d’infraestructures i serveis bàsics o destinar aquestes partides a despeses de funcionament, com podria ser la neteja municipal.

No hay comentarios

Dejar respuesta

veinte − cuatro =