La Costera renova i millora l’accessibilitat dels seus centres públics amb ajuda de la Diputació

Els municipis de La Costera invertiran 1.361.622 euros del Pla d’Inversions Sostenibles (IFS 2017) de la Diputació de València en obres que s’executaran al llarg de 2018. En el llistat de projectes proposats pels ajuntaments, als quals la corporació que presideix Jorge Rodríguez concedeix autonomia per a decidir les actuacions que necessiten els seus veïns, destaca una important aposta per l’adequació d’edificis municipals i la reurbanització de vies públiques.

En total han sigut més de 20 milions d’euros els que s’han repartit per tota la província a través d’aquesta línia d’ajudes, la tercera d’aquest tipus aquesta legislatura.

En el cas concret de la Costera, una porció substancial dels fons, al voltant de 378.385 euros, aniran destinats a l’adequació d’edificis públics, com és el cas de l’obra que s’executarà a Canals amb un pressupost de 123.840 euros, que es destinarà a l’adaptació de l’antiga Casa de la Cultura Ca Paquita la Moruna com a centre de formació de persones adultes.

De la mateixa manera, Vallada reservarà 86.604 euros a la millora de l’accessibilitat i infraestructura del paratge de les Ermites; Moixent dedicarà 53.420 euros a la restauració de l’edifici municipal per a usos múltiples; Torrella invertirà 48.862 euros en la millora d’aïllaments i acabats de la Casa de Cultura; Llanera de Ranes invertirà 39.559 euros en la reforma integral de les oficines de l’ajuntament; i el Genovés destinarà 26.100 euros a la millora de l’accessibilitat en el Museu de la Pilota i la substitució de finestres en aules de primària del CEIP Mare de Déu dels Desemparats.

Així mateix, una altra de les principals àrees a les quals es destinarà els fons del IFS de la Diputació a La Costera serà la de la reurbanització de vies públiques. Un exemple és el de Xàtiva, que dedicarà 154.474 euros al desenvolupament del Pla de Sostenibilitat d’Infraestructures, amb el qual es milloraran els accessos i l’entorn del camp de futbol ‘La Murta’, així com la cura de les infraestructures municipals, manteniment de camins i jardins, projecte que ha permés la contractació de 12 persones.

No hay comentarios

Dejar respuesta