Comença la ruta de jornades comarcals contra el canvi climàtic i per l’energia sostenible

La primera parada és a Xàtiva i seran inaugurades pel diputat de Medi Ambient, Josep Bort

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, inaugurarà hui dimecres, 9 de maig, la primera de 12 jornades comarcals contra el canvi climàtic i per l’energia sostenible i que aprofundiran en temes de Mobilitat Elèctrica, Autoconsum, Transició i Pobresa Energètica. Aquesta primera parada, tindrà lloc a la Casa de la Cultura de la localitat de Xàtiva, a la comarca de La Costera.

Jornadas-comarcales-Medio-Ambiente-foto_Abulaila-(4)Per a Josep Bort, estes jornades tenen com a objectiu “traslladar el coneixement de professionals a les comarques i que s’hi actue localment. Tot i que el canvi climàtic és una problemàtica global els municipis són els que poden emprendre accions, per això hem de dotar d’informació i eines als municipis, uns deures que ens demanen des d’Europa i que ara ens toca exigir-los als nostres municipis”.

Segons les últimes dades registrades per la DGT, l’any 2015, el parc automobilístic d’esta comarca va arribar als 33.492 vehicles, els quals varen generar 40.190.400 Tones de CO2. Si estos vehicles foren substituïts per turismes elèctrics, es podrien estalviar 24.114.240 tones de CO2.

Justament, amb motiu de les jornades a Xàtiva, s’hi mostraran vehicles elèctrics dels que ja disposa la Diputació de València.

La resta de jornades tindran lloc a Utiel, Ayora, Xàtiva, Xiva, Massamagrell, Sagunt, Pobla de Vallbona, Torrent, Paiporta, Sueca, Gandia i Ontinyent i finalitzaran el proper 18 de juliol.

Per la seua banda, la vicepresidenta de la Diputació de València, afirma que aquestes jornades dirigides a càrrecs electes, a tècnics municipals i a públic en general, es realitzen “amb la finalitat de recolzar l’esforç de les autoritats locals en l’aplicació de polítiques d’energia sostenible ja que els pobles i ciutats són directament o indirecta responsables de més del 50% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle associades a l’ús d’energia en les activitats humanes”. Per això, afegeix la vicepresidenta, “és fonamental que en prenguen consciència i passen seriosament a l’acció per a reduir-les”.

Maria Josep Amigó apunta que “a fi de canviar aquesta realitat, des de la Diputació només arribar el 2015 vam assumir la responsabilitat de ser coordinadors territorials del Pacte d’Alcaldies a la demarcació de València i des d’aleshores ens ho hem pres molt seriosament i no hem parat de fomentar l’adhesió dels municipis de la província al Pacte”. I ha detallat, “hem passat de 22 municipis adherits en 2015, a 220 en l’actualitat, i encara volem arribar als 266 de la província”.

La Costera podría ahorrar casi 25 millones de toneladas de CO2 si su parque de turismos fuera eléctrico

Comienza la ruta de jornadas comarcales contra el cambio climático y por la energía sostenible organizadas por el área de Medio Ambiente de la Diputació y ASELEC.

La primera parada es en Xàtiva y serán inauguradas por el diputado de Medio Ambiente, Josep Bort

8/mayo/2018. El diputado de Medio ambiente, Josep Bort, inaugurará mañana miércoles, 9 de mayo, la primera de 12 jornadas comarcales contra el cambio climático y por la energía sostenible y que profundizarán en temas de Movilidad Eléctrica, Autoconsumo, Transición y Pobreza Energética. Esta primera parada, tendrá lugar en la Casa de la Cultura de la localidad de Xàtiva, en la comarca de La Costera.

Para Josep Bort, estas jornadas tienen como objetivo “trasladar el conocimiento de profesionales en las comarcas y que se actúe localmente. Aunque el cambio climático es una problemática global los municipios son los que pueden emprender acciones, por eso hemos de dotar de información y herramientas a los municipios, unos deberes que nos piden desde Europa y que ahora nos toca exigirlos a nuestros municipios”.

Según los últimos datos registrados por la DGT, el año 2015, el parque automovilístico de esta comarca llegó a los 33.492 vehículos, las cuales generaron 40.190.400 Tones de CO2. Si estos vehículos fueran substituidos para turismos eléctricos, se podrían ahorrar 24.114.240 toneladas de CO2.

Justamente, con motivo de las jornadas en Xàtiva, se mostrarán vehículos eléctricos de los que ya dispone la Diputació de València.

El resto de jornadas tendrán lugar en Utiel, Ayora, Xàtiva, Chiva, Massamagrell, Sagunto, Pobla de Vallbona, Torrente, Paiporta, Sueca, Gandía y Onteniente y finalizarán el próximo 18 de julio.

Por su parte, estas jornadas dirigidas a cargos electos, a técnicos municipales y al público en general, se realizan “con la finalidad de apoyar el esfuerzo de las autoridades locales en la aplicación de políticas de energía sostenible ya que los pueblos y ciudades son directa o indirectamente responsables de más del 50% de las emisiones de gases de efecto invernadero asociadas al uso de energía en las actividades humanas, y que por tanto, es fundamental que tomen consciencia y pasan seriamente a la acción para reducirlas”.

Maria Josep Amigó apunta que “a fin de cambiar esta realidad, desde la Diputació al llegar en 2015 asumimos la responsabilidad de ser coordinadores territoriales este Pacto en la demarcación de Valencia y desde entonces nos hemos tomado muy seriamente y no hemos parado de fomentar la adhesión de los municipios de la provincia al Pacto, y de hecho, hemos pasado des de 2015, de 22 municipios adheridos a 220 en la actualidad, y todavía queremos llegar a los 266 de la provincia”.

No hay comentarios

Dejar respuesta