La corporació municipal aprova l’amortització de 2,3 milions d’euros del deute bancari

Esta és la segona amortització que realitza l’equip de govern i permetrà reduir el deute fins 9,6 milions, el que situa l’índex d’endeutament en un 40%. Esta xifra va arribar al 96% el 2012.

 La corporació municipal aprova una nova amortització de 2,3 milions d’euros del deute bancari. Esta és la segona vegada que l’actual equip de govern amortitza deute contret per l’anterior govern. El 2015 ja es va cancel·lar el deute de l’empresa pública PROEXA, situat en 1, 8 milions d’euros.

L’actual amortització parteix de la favorable liquiditat generada en el primer trimestre del 2017, amb un saldo positiu de tresoreria de 7,1 milions d’euros. Amb este pagament l’equip de govern aconsegueix rebaixar en dos anys a la meitat el deute bancari. S’ha passat de 17’3 milions d’euros a l’inici de la legislatura a 9’6 milions a final d’any.

Segons Ignacio Reig “El 2012 vam arribar a un nivell d’endeutament del 96% del nostre pressupost. Segons les nostres previsions acabarem la legislatura situant-lo en un 30%. Això ens permetrà en dos anys alliberar crèdit per més de 200.000 euros i generar un estalvi anual en interessos de 30.000 euros”

Per a Miquel Lorente “Estem pagant una situació provocada pel PP i la realitat és que per amortitzar els préstecs estem deixant de prestar serveis a la ciutadania. Estem fent les coses bé, paguem en 42,7 dies quan la llei marca 60, però pensem que cal treballar en la idea de menys diners al banc i més al camp”.
Cristina Suñer ha assenyalat que “portem a aprovació reduir la ferida oberta de balafiament i desmesura de l’anterior govern. Des que hem entrat a governar hem destinat una part molt important dels diners a resoldre els forats del PP. Als préstecs cal sumar expropiacions mal fetes, sentències en contra, etc. i així i tot aconseguim amortitzar préstecs. Això és símptoma que la gestió d’este govern és responsable i precisa”.

Al plenari també s’ha aprovat l’adhesió al Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà i els criteris per assignar complements de productivitat als treballadors municipals. Esta proposta acaba amb la discrecionalitat per assignar este tipus de complements.

Reig ha recordat a la portaveu del PP que “Per primera vegada hem assignat 61.000 euros a esta partida. Són diners per a pagar els treballs extra de la Fira o les ajudes familiars així que si la portaveu del PP està en contra d’estes ajudes que ho diga clarament”.

Lorente ha reiterat que “hem creat un nou model d’administració i d’entendre la política i això implica certes modificacions, ara bé, creiem que el fonamental és la motivació del treballador públic per treballar per la ciutadania”. Per últim, com ha recordat Empar Penadés, “hem establert tres criteris que marquen els motius justificats pels quals un o una treballadora déu cobrar un complement de productivitat i hem acabat amb la discrecional. Tornem a demostrar la nostra voluntat de mostrar la nostra gestió de la manera més transparent possible”.
El plenari també ha aprovat una moció per instar al Govern Central a augmentar en els Pressupostos Generals de l’Estat 2017 la quantitat destinada a les polítiques d’igualtat.

No hay comentarios

Dejar respuesta

13 + 4 =