La consellera de Justícia anuncia la rehabilitació integral del Palau d’Alarcó de Xàtiva

El partit judicial de Xàtiva va a entrar en el Pla d’Infraestructures que s’ha dissenyat des de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques i que s’executarà en un curt-mitjà termini. Així ho ha anunciat la consellera Gabriela Bravo, qui en el matí d’ahir va visitar els jutjats de Xàtiva acompanyada per l’alcalde Roger Cerdà. Es tracta d’una operació similar al Pla Edificant posat en marxa des de la Conselleria d’Educació, que permetrà la transferència de fons a l’Ajuntament de Xàtiva per tal d’abordar la intervenció de millora de les infraestructures actuals, agilitzant els processos administratius pertinents, com ara la redacció del projecte, els permisos de Patrimoni per a la intervenció i la licitació de les obres.

consellera-justicia-diaridigital.es6Tant Conselleria de Justícia com Ajuntament de Xàtiva coincideixen en la necessitat de comptar amb una seu de la justícia adequada a la normativa i als requeriments actuals de la ciutadania. L’ens autonòmic delegarà les competències en l’Ajuntament de Xàtiva respecte a la projecció i rehabilitació de la seu dels jutjats. Tècnics municipals i tècnics d’infraestructures de la Generalitat treballaran conjuntament per a estudiar la situació de l’edifici i les actuacions que s’han d’escometre. Es pretén que l’estudi i la valoració econòmica estiguen llestos en un mes o mes i mig, segons han apuntat fonts de conselleria.

consellera-justicia-diaridigital.es2L’alcalde de Xàtiva ha mostrat la seua satisfacció respecte a la reunió mantinguda: «hem abordat diferents necessitats de la nostra ciutat en matèria d’infraestructures dels jutjats i estem agraïts pel compromís adquirit amb aquesta ciutat i aquest partit judicial en especial eixa atenció personalitzada respecte a les demandes que s’han fet des de l’Ajuntament de Xàtiva», ha explicat Roger Cerdà.

La consellera, per la seua banda, ha reconegut la importància de l’operació. «Som conscients de tota la problemàtica que afecta a aquest edifici protegit, amb una restauració que té molts anys i que actualment presenta moltes deficiències. Es van a estudiar les actuacions, perquè es tracta d’un edifici que presenta problemes d’accessibilitat, amb una distribució interna de sales de judici i oficines limitades» ha declarat Gabriela Bravo.

Bravo ha recordat que el servei d’Infraestructures de la Conselleria ha treballat ja en un informe que recull les condicions bàsiques que han de reunir tots els òrgans judicials, proposant millores en quasi la totalitat dels 70 partits judicials.

Oficina d’atenció a les víctimes del delicte

D’altra banda, la consellera Gabriela Bravo ha comentat que les obres per habilitar la nova oficina per a les víctimes del delicte al Palau d’Alarcó ja estan adjudicades i s’iniciaran en breu. Bravo ha anunciat que es preveu que l’oficina estiga en marxa durant les primeres setmanes del mes de juny, data en que tornarà a visitar la nostra ciutat.

No hay comentarios

Dejar respuesta

tres × cuatro =