La Colectiva inaugura hui l’exposició «Identitat i diàleg a través de la roba» d’Amparo Pardo i Patrik Baldan

El grup d’investigació de Disseny de Moda, Compromís i Bones Pràctiques de la EASD d’ Alcoi qüestiona la ‘fast fashion’ amb Conexiones 4

Conexiones 4 és una Exposició, Trobada i Bescanvi de roba que sorgeix a l’interior del projecte Durabilitat material vs. Durabilitat Emocional del grup d’investigació de l’EASD d’Alcoi: Disseny de Moda, Compromís i Bones Pràctiques dirigit per Amparo Pardo Cuenca i Patrik Baldan. Tot açò se celebrarà hui a les 19:30 en la Col·lectiva de Xàtiva.

expo-la-colectiva-2-alcoiEl projecte pretén connectar el món de les relacions materials (peces de roba) amb les relacions socials per a realçar les competències de la roba, centrant l’atenció en l’art de l’ús satisfactori que es derive de les peces mitjançant l’acumulació de records i experiències.

D’aquesta manera s’analitza el concepte de sostenibilitat en la moda com un procés ampli que genera coneixement i consciència en el consum i en l’ús de les peces. Desafia el sistema de la ‘fast fashion’ i dels interessos industrials posant fre a l’obsolescència psicològica, accionant la durabilitat emocional i la longevitat dels productes.

Conexiones 4 s’estructura en tres esdeveniments.

expo-la-colectiva-portada1. Una Exposició audiovisual en la qual es mostraran els resultats de les investigacions anteriors, que arrepleguen els 10 millors testimoniatges (històries de roba) d’una mostra de més de 60 vídeos i fotografies realitzades durant les tres edicions anteriors.

2. Una Trobada, en la qual pretenen seguir arreplegant noves i interessants històries que connecten amb la roba. Per aquest motiu conviden al fet que els assistents vagen vestits amb una peça que tinga un valor especial per a ells. Volen conèixer la seua història. Par això, Ho gravaran i fotografiaran.

3. Un Bescanvi de roba amb l’empresa de residus tèxtils Texlimca. Per a açò necessiten que es porte una peça que ja no agrade i que siga fàcil desprendre’s d’ella per a intercanviar-la per una altra de l’empresa col·laboradora.


En Castellà:

expo-la-colectiva-3-alcoiEl grup d’investigació de Disseny de Moda, Compromís i Bones Pràctiques de la EASD d’ Alcoi qüestiona la ‘fast fashion’ amb Conexiones 4

Conexiones 4 es una Exposición, Encuentro y Trueque de ropa que surge en el interior del proyecto Durabilidad material vs Durabilidad Emocional del grupo de investigación de la EASD de Alcoi: Diseño de Moda, Compromiso y Buenas Prácticas dirigido por Amparo Pardo Cuenca y Patrik Baldan. Todo esto tendrá lugar hoy a las 19:30 en La colectiva de Xàtiva.

Conexiones 4 pretende conectar el mundo de las relaciones materiales (prendas de ropa) con las relaciones sociales para realzar las competencias de la ropa, centrando la atención en el arte del uso satisfactorio que se derive de las prendas mediante la acumulación de recuerdos y experiencias.

Conexiones 4 analiza el concepto de sostenibilidad en la moda como un proceso amplio que genera conocimiento y conciencia en el consumo y en el uso de las prendas. Desafía el sistema de la fast fashion y de los intereses industriales poniendo freno a la obsolescencia psicológica, accionando la durabilidad emocional y la longevidad de los productos.

Conexiones 4 se estructura en tres eventos.

1. Una Exposición audio visual en la que se muestran los resultados de las investigaciones anteriores, que recogen los 10 mejores testimonios ( historias de ropa) de una muestra de más de 60 videos y fotografías realizadas durante las tres ediciones anteriores.

2. Un Encuentro, en el que pretendemos seguir recogiendo nuevas e interesantes historias que nos conecten con la ropa.
Por este motivo te invitamos a que vengas vestido con una prenda que tenga un valor especial para tí ¡Queremos conocer su historia! Te grabaremos y fotografiaremos.

3. Un Trueque de ropa con la empresa de residuos textiles Texlimca. Para ello necesitamos que traigas una prenda que ya no te agrade y que puedas facilmente desprenderte de ella para intercambiarla por otra de nuestra empresa colaboradora.

Te esperamos el Viernes 5 de Octubre a las 19:30 en la Colectiva de Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta