La cinquena edició de FirAll Xàtiva comença amb les visites escolars als camps d’alls

Els centres educatius de Xàtiva participaran en l’activitat conduïda per José Guerola i Pep Gimeno Botifarra

La cinquena edició de FirAll, fira de l’all tendre de Xàtiva, ha arrancat amb les tradicionals visites de grups d’escolars als camps d’alls de la ciutat. De fet, la gran demanda que ha suscitat aquesta activitat ha provocat que les visites programades s’hagen avançat uns dies per a donar resposta a les peticions dels centres educatius de la ciutat.

Els més matiners han sigut els alumnes del C.P. Taquígraf Martí, els quals gaudiren de l’activitat la passada setmana. Les visites als bancals continuaran al llarg dels propers dies, fins dijous 20 de febrer. Els escolars han pogut conèixer els detalls d’aquest conreu tradicional gràcies a les explicacions del productor d’alls José Guerola i de Pep Gimeno Botifarra, que ha acompanyat la visita guiada amb un repàs per les tradicions associades a la producció de l’all tendre de Xàtiva.

El gros de la programació de FirAll 2020 es concentrarà al llarg del cap de setmana, entre divendres 21 i diumenge 23 de febrer. Divendres, a partir de les 19:30 de la vesprada a la Plaça del Mercat, tindrà lloc un concert musical de «Los chicos del Swing» i una degustació de tapes d’alls tendres a càrrec de l’Associació Gent del Mercat.

Dissabte 22 serà un dels plats forts d’aquesta cita, ja que a les 10 del matí s’inaugurarà a l’Albereda Jaume I el mercat de productes ecològics, artesans i de proximitat, que romandrà obert durant tota la jornada. També a les 10 del matí hi ha programat un esmorzar popular amb alls tendres organitzat per La Unió de Llauradors i Ramaders (Glorieta José Espejo); i eixides, des de la Font del Lleó, a una visita guiada a un camp d’alls tendres, amb la guia de Pep Gimeno Botifarra i José Guerola, per a la que cal apuntar-se prèviament al correu electrònic promocioeconomica@ayto-xativa.es.

La jornada del dissabte continuarà amb una actuació musical de Nànets Band Rock per als més menuts (12h), i ja de vesprada tindrà lloc a les 17h el III Concurs de lligar alls tendres, organitzat per Bankia, i un reconeixement als allers més majors a partir de les 18 de la vesprada. A més a més, també es realitzarà el II Concurs de Truita d’Alls Tendres, organitzat per ADEXA.

Ja diumenge 23 de febrer tindrà lloc, a partir de les 10 del matí, la Mitja Marató de Xàtiva, organitzada pel Club Ajos Xàtiva, i a les 11 del matí la Plaça del Mercat albergarà una calçotada popular organitzada per Gent del Mercat, amb actuació musical de The Handmakers.

Per a més informació es pot visitar la pàgina web www.firall.es


En castellà;

Las visitas escolares a los campos de ajos tiernos dan el pistoletazo de salida a la quinta edición de FirAll

Los centros educativos de Xàtiva participarán en la actividad conducida por José Guerola y Pep Gimeno Botifarra

La quinta edición de FirAll, feria del ajo tierno de Xàtiva, ha arrancado con las tradicionales visitas de grupos de escolares a los campos de ajos de la ciudad. De hecho, la gran demanda que ha suscitado esta actividad ha provocado que las visitas programadas se hayan adelantado unos días para dar respuesta a las peticiones de los centros educativos de la ciudad.

Los más madrugadores han sido los alumnos del C.P. Taquígrafo Martí, quienes disfrutaron de la actividad la pasada semana. Las visitas a los bancales continuarán en los próximos días, hasta el jueves 20 de febrero. Los escolares han podido conocer los pormenores de este cultivo tradicional gracias a las explicaciones del productor de ajos José Guerola y de Pep Gimeno Botifarra, que ha acompañado la visita guiada con un repaso por las tradiciones asociadas a la producción del ajo tierno de Xàtiva.

El grueso de la programación de FirAll 2020 se concentrará a lo largo del fin de semana, entre el viernes 21 y domingo 23 de febrero. El viernes, a partir de las 19:30 de la tarde en la Plaza del Mercat, tendrá lugar un concierto musical de «Los chicos del Swing» y una degustación de tapas de ajos tiernos a cargo de la Asociación Gent del Mercat.

El sábado 22 será uno de los platos fuertes de esta cita, ya que a las 10 de la mañana se inaugurará en la Alameda Jaume I el mercado de productos ecológicos, artesanos y de proximidad, que permanecerá abierto durante toda la jornada. También a las 10 de la mañana hay programado un almuerzo popular con ajos tiernos organizado por La Unió de Llauradors i Ramaders (Glorieta José Espejo); y salidas, desde la Fuente del León, a una visita guiada a un campo de ajos tiernos, con la guía de Pep Gimeno Botifarra y José Guerola, para la que hay que apuntarse previamente en el correo electrónico promocioeconomica@ayto-xativa .es.

La jornada del sábado continuará con una actuación musical de Nanets Band Rock para los más pequeños (12h), y ya por la tarde tendrá lugar a las 17h el III concurso de ligar ajos tiernos, organizado por Bankia, y un reconocimiento a los ajeros más mayores a partir de las 18 de la tarde. Además, también se realizará el II Concurso de Tortilla de Ajos Tiernos, organizado por ADEXA.

Ya el domingo 23 de febrero tendrá lugar, a partir de las 10 de la mañana, la Media Maratón de Xàtiva, organizada por el Club Ajos Xàtiva, y a las 11 de la mañana la Plaza del Mercat albergará una calçotada popular organizada por Gent del Mercat, con actuación musical de The Handmakers.

Para más información se puede visitar la página web www.firall.es

No hay comentarios

Dejar respuesta