La Casa de les Dones s’inaugurarà divendres i hui es celebrarà una concentració feminista

La regidora de Dona i Igualtat a l’Ajuntament de Xàtiva, Cesca Chapí, ha anunciat que divendres s’inaugurarà la Casa de les Dones amb un seguit d’actes que arrancaran a les 19:30h des de l’Ajuntament amb la Batudona.

A les 20:00h es procedirà a la inauguració oficial i a les 21:00h hi haurà sopar. Seguidament actuarà Loles Serrano i a continuació es celebrarà una “festadona” amb música, balls i humor.

Concentració
D’altra banda, des de la regidoria s’ha convocat per a hui dimecres una concentració feminista davant les portes de l’Ajuntament que començarà a les 20 hores i que també tindrà el seu recolzament en molts altres punts del país.

La concentració, en la que s’ha demanat l’assistència amb roba negra i morada, respon a l’exigència del compliment del Pacte Estatal Contra la Violència de Gènere, per al qual el Govern nacional va assignar un pressupost de 200 milions d’euros dels quals tan sols es van a destinar finalment 80 milions.

La quantitat va ser un compromís subscrit pel Govern als Pressupostos Generals, pel que les plataformes feministes reivindiquen el seu compliment. «Sense aquests 200 milions promesos no es pot complir el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, ja que tot i ser insuficients servirien per a respondre a les 213 mesures del Pacte», ha explicat la regidora de Dona i Igualtat Cesca Chapí.

Chapí també s’ha referit a les més de 900 dones assassinades en els darrers quinze anys.
Les accions es van iniciar ja el passat dissabte quan es va celebrar una Marxa Violeta, que va començar a les 9:30 i que va concloure finalment amb la penjada d’un gran llaç morat.

Concentració

No hay comentarios

Dejar respuesta

tres × 4 =