La Casa de Cultura de Xàtiva acull aquest dijous la presentació del llibre «Les nostres escriptores»

El volum, editat per Presidència de la Generalitat Valenciana, conta la història oblidada de les dones protagonistes de les lletres valencianes

La Casa de Cultura acull aquest dijous 11 de novembre, a les 19 hores, la presentació del llibre «Les nostres escriptores» editat per Presidència de la Generalitat Valenciana.

L’acte comptarà amb una lectura dramatitzada de l’obra i amb la participació de les autores Rosa Roig (escriptora) i Manola Roig (il·lustradora), mentre que la música en directe correrà a càrrec de Miquel Casany.

«Les nostres escriptores» és un llibre que fa referència a les veus oblidades de les lletres valencianes. Més de 550 dones han escrit en valencià, castellà, àrab o llatí en terres valencianes des de fa un mil·lenni fins el present. Relegades a les pàgines finals de la història literària, aquest treball les rescata de l’oblit.

La vida i la veu d’aquestes dones són l’argument d’aquesta història mai contada en la qual es troben monges místiques, esclaves creadores, poetes andalusines, reines il·lustrades, marqueses erudites, poetes passionals, filòsofes crítiques o novel·listes d’èxit.

Aquest volum és la continuació de treballs ja editats com ara «Les nostres compositores» o «Les nostres reines», i s’ha presentat per més d’una desena de poblacions com ara Alacant, Castelló, Sueca, Pego, Gandia, Bétera, Alcoi, Quart de Poblet, Pego o Dénia. Aquest dijous es presenta a Xàtiva i aquest cicle finalitzarà a València, al Museu de la ciutat Palau del Marqués de Campo el proper 19 de novembre.

No hay comentarios

Dejar respuesta