La Casa de Cultura inaugura una exposició sobre els 100 anys de la Plaça de Bous de Xàtiva

La cita tindrà lloc a les 20 de la vesprada a la sala d’exposicions de la primera planta

La Casa de Cultura de Xàtiva acollirà hui dimecres a les 20 de la vesprada la inauguració d’una exposició amb motiu del compliment del primer centenari de la construcció de la Plaça de bous de Xàtiva, que s’albergarà a la sala d’exposicions de la primera planta.

La mostra comptarà amb 20 panells en els quals s’explicarà de forma cronològica, amb fotografies i informació textual, els cent anys d’història i les efemèrides més rellevants de la infraestructura, fent també un recorregut als antecedents i a les places anteriors a la mateixa. A més a més, també es mostraran algunes fites taurines com la correguda en la que van actuar Joselito i Belmonte, la del Cordobés l’any 1969 o la correguda en la que Enrique Ponce va indultar un bou.

Altres panells representaran les alternatives que s’han realitzat a la Plaça, a més de les activitats alienes a la temàtica taurina realitzades en l’emplaçament, els toreros que han eixit de Xàtiva o que han acudit a la localitat, així com els empresaris que han gestionat la Plaça al llarg d’aquest temps.

L’exposició romandrà oberta fins el proper dia 28 de novembre.

No hay comentarios

Dejar respuesta

8 + nueve =