La carrera d’Aspromivise torna a omplir els carrers de Xàtiva

Xàtiva, ciutat inclusiva baix el lema “No arribem tard a marcar la diferència”.

Quantes emocions s’han viscut aquest dijous a l’Albereda de Xàtiva. Més d’an i mig sense poder gaudir de la carrera d’Aspromivise i que per fi ha tornat a omplir els carrers de la capital de la comarca de La Costera. Una carrera que s’ha convertit en un referent esportiu en la ciutat i que mostra la cara més educativa i inclusiva de l’esport. Cada any, en cada carrera un missatge de justícia social ha acompanyat la cursa que en aquesta tretzena edició no podia ser més encertat donat la situació sanitària que ens ha tocat viure en aquests darrers mesos. “No arribarem tard a marcar la diferència”, un joc de paraules que vol transmetre la importància de la diversitat en la societat i que malgrat el temps que pareix que ens ha aturat, una associació com la que representa Aspromivise sempre estarà per millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional.

Aquesta ha estat una edició diferent, on no ha reunit a tantes corredores, ni voluntàries ni persones que acompanyaven d’una o altra forma a les persones més dependents. Ha estat una carrera on totes les persones que utilitzen els diferents recursos d’Aspromivise han eixit als carrers per mostrar que no és tard per organitzar activitats que milloren la qualitat de vida d’aquestes persones. Al voltant de 100 corredores, acompanyades pels professionals de l’associació i universitaris de la Universitat Catòlica de València han estat les vertaderes protagonistes.

Amor amorós, directora del Centre Ocupacional, en la mateixa línia de meta i on les emocions eren més que evidents reflexionava sobre la doble vessant del missatge de la carrera, “el fet de que no volem arribar tard a marcar la diferència ho podem entendre de dues maneres, una d’elles és més que evident, hem d’aprofitar la diversitat de la societat en la que vivim per sumar i enriquir-nos d’eixes diferències. La diversitat sempre es positiva. I l’altra cosa a destacar és que la nostra associació ha volgut mostrar a la societat que no és tard per tornar a reivindicar i organitzar actes en benefici de les persones.
Nosaltres com a ciutadanes tenim el deure de fer una societat més inclusiva i deixar un espai de convivència més just per a les futures generacions. Estem molt contentes de que es torne a parlar de la carrera d’Aspromivise. Per nosaltres és molt important i ens dona una gran empenta per continuar reivindicant tot allò que a les persones, independentment de les seues capacitats, les faça més felices”

La pròpia Amor destacava també el fet de que “en la carrera hem volgut representar a tots aquells centres, institucions, empreses col·laboradores, instituts, col·legis, universitats… en definitiva totes aquelles persones que han fet possible la celebració de les tretze edicions. La pandèmia no les ha pogut juntar, però elles són responsables de tota la història dels tretze anys de carrera”.

La propera primavera tornarà la carrera a Xàtiva i farà amb ganes de sumar per convertir-la en una ciutat més inclusiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta