El candidat de Compromís, abrigat per la seua coalició i el col·lectiu local es va presentar aquest dissabte a la Plaça de Sant Francesc

L’equip del candidat a alcalde de Compromís per Xàtiva Ferran Minguet comença immediatament el treball per a arribar amb opcions de disputar al PSOE l’alcaldia en les eleccions del 26 de maig. Davant un centenar de persones reunides el dissabte en la cèntrica Plaza Sant Francesc per a la presentació pública de Minguet,el candidat va determinar els dos principals eixos de la seua candidatura. Ser un alcalde útil que resolga els problemes de les seues veïnes i veïns, i que no solament els escolte, així com “Xàtiva primer”, és a dir, posar els interessos de Xàtiva per davant de tot i de tots.

compromis--2El candidat a alcalde, va estar recolzat en l’escenari per la Vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, el Síndic de Compromís Fran Ferri, i la Co-portaveu de la coalició, Àgueda Micó. Minguet, que es va definir nacionalista valencià, d’esquerres, ecologista i feminista, va assegurar que per fi Compromís serà l’engranatge que faça funcionar l’ajuntament. “El partit clau entre un PSOE sense projecte de ciutat, més preocupat a perpetuar-se que a millorar la vida dels qui ací vivim, i un Miquel Lorente d’una EU que és l’esquerra de fa 30 anys i segueix presonera del seu propi dogmatisme”, va afegir.

compromis--1-Minguet va manifestar que gràcies al Pacte tripartit de Sant Domenech, el panorama a Xàtiva és indubtablement millor que fa quatre anys. “Però el meu equip i jo representem la nova política i encara detectem tics de la vella que soterrarem. Vull igualtat d’oportunitats, transparència, que a les i els veïns ens facen cas de debò a l’Ajuntament i millor qualitat de vida. No vull més clientelismes, amiguismes i “enxufismes” . Vull futur i no passat”, va tancar.
A més va fer una crida expressa al fet que cap vot de Compromís es quede a casa aquestes eleccions. “La ultradreta ha obert la porta i vol arrasar tot el que ens ha costat dècades aconseguir. Compromís fonamentalment per nacionalista i d’esquerres és la millor garantia que mai governaran Xàtiva. Si Compromís està fort, no passaran”, va afirmar Minguet entre aplaudiments.

El candidat a alcalde va avançar a més que aquesta mateixa setmana es convocarà la comissió executiva electoral local per a començar amb la campanya, i en dies es convocarà a la ciutadania de Xàtiva a la primera jornada de treball oberta per a començar a teixir el programa. “Hem fet un treball previ i tenim clars els grans temes, però el programa no el farà l’executiva de Compromís, el farem entre totes i tots els veïns que vulguem aportar alguna cosa al nostre poble. Tothom que vulga serà benvingut als grups de debat”. Minguet va recordar que el procés serà vinculant i per tant les idees que es puguen assumir ideològicament seran incorporades automàticament al programa.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dos × uno =