La Bastida de les Alcusses celebra la seua tradicional jornada de portes obertes

El Museu de Prehistòria de València, la Diputació de València i l’Ajuntament de Moixent, en col·laboració amb associacions i empreses valencianes, conviden al públic a participar en la iniciativa ‘Viu un cap de setmana amb els ibers’, al poblat iber de la ‘Bastida de les Alcusses’ de Moixent.

Durant el cap de setmana tindrà lloc la celebració de la desena edició de les Jornades de Portes Obertes al jaciment. A través de les diferents activitats programades, el públic descobrirà els antics habitants de la ‘Bastida de les Alcusses’ i celebrarà l’aniversari d’un jaciment que des de la seua obertura al públic l’any 1990 ha rebut més de 200.000 visitants.

A l’antic poblat els assistents tindran la possibilitat de realitzar una visita guiada amb personatges de l’època o participar en una gimcana que els permetrà descobrir un enigma ocult al jaciment. A més, es podrà gaudir de la ‘Biblioteca Infantil del Museu’ i de tallers, així com de la possibilitat de degustar –per un preu simbòlic– formatges de la ‘Granja Rinya’ i vins del ‘Celler del Roure’ i ‘Clos de la Vall’.

L’oferta es completa aquest any a Moixent amb la visita al ‘Museu d’Arqueologia’, la ‘Iberfira’ –de tapa ibèrica i moixentina–, tallers, teatre i itineraris culturals.
Les jornades de portes obertes de ‘La Bastida de les Alcusses’ finalitzaran el diumenge, a les 17:30 hores, a l’Auditori Municipal de Moixent, amb la representació de l’obra teatral ‘Els nostres avantpassats’.

A aquesta proposta d’oci i cultural es pot afegir la visita a les bodegues de ‘Terres dels Alforins’ o als paratges del ‘Bosquet’ i el ‘Pla de les Alcusses’.

No hay comentarios

Dejar respuesta