Joves Socialistes de la Costera-Canal demana obrir un debat sobre el model d’estat

En un manifest públic, l’organització juvenil socialista de les comarques de la Costera i la Canal de Navarrés considera l’acte de Joan Carles I com una fugida pels escàndols que afecten a la monarquia

Al text, Joves Socialistes assenyala la incompatibilitat de la Corona amb la democràcia i el greuge que suposa la successió per herència de la prefectura de l’Estat.
L’organització de Joves Socialistes constata el fracàs d’una institució que ha actuat amb impunitat i que, després del comunicat de Zarzuela, acaba de caure per descomposició interna. Des de les Joventuts Socialistes de la comarca es critica el que es considera com una operació de màrqueting que no és capaç ja de canviar la imatge de la monarquia.

Fent al·lusió a l’ensorrament de la monarquia alfonsina al 1931, com a conseqüència d’unes eleccions municipals, des de l’executiva comarcal de Joves Socialistes aposten decididament per la normalització al si del Partit Socialista d’un debat que encara es resisteix: el del model d’Estat. “El dret al sufragi no pot ser una excepció, si la prefectura de l’Estat s’hereta i no s’escull, estarem assumint que la condició de súbdit és superior als valors democràtics i constitucionals”, apunta el secretari general Abel Martí.

Al seu manifest, Joves Socialistes veu que arriba l’hora de què el poble tinga l’oportunitat d’elegir el seu futur en el marc d’una societat madura i responsable. Per a estos joves militants socialistes, la monarquia no és essencial i pretenen desmuntar la idea de què Espanya li deu la democràcia al seu rei, “la va portar el poble espanyol amb la seua abnegació i lluita mentre el monarca encarnava en la seua persona la tradició reaccionaria de la dictadura”, recalquen des de la pròpia executiva. L’organització reivindica un referèndum per a una República i està disposada a batallar internament perquè el debat siga real a les estructures orgàniques del PSPV-PSOE. “No podem acceptar la línia de sang com a principi legitimador del poder polític, el PSOE ha de reobrir una qüestió silenciada als anys 70”, postil·la Martí.

No hay comentarios

Dejar respuesta

14 − tres =