Ja es poden sol·licitar les subvencions a les associacions veïnals de Xàtiva i la participació ciutadana

Hi ha consignada una partida de 7.000 euros i les sol·licituds es poden realitzar fins al 12 de juny

Xàtiva,28de maigde 2024.- Ja es poden sol·licitar a través de l’Ajuntament de Xàtiva les subvencions destinades a les associacions veïnals i per al foment de la participació ciutadania, amb un pressupost de 7.000 euros.

Entre les principals novetats de la convocatòria d’aquest any destaca que aquesta s’ha avançat al primer semestre de l’any per tal de facilitar que les associacions sàpiguen la quantitat concedida amb antelació podent planificar així millor les activitats. A més a més s’avançarà un 70% de la quantitat concedida per facilitar l’execució de les activitats i se simplificarà la tramitació de la subvenció per evitar les càrregues burocràtiques.

«Amb aquestes subvencions pretenem reforçar la tasca que fan les associacions veïnals per tal d’implicar a la ciutadania en els assumptes comuns i enfortir les associacions i les relacions socials», ha manifestat el regidor de Participació Hèctor Cuenca, qui ha afirmat que «enfortir les associacions i les relacions socials entre persones compromeses és enfortir la democràcia», al temps que ha incidit en què «es continua avançant en reduir la burocràcia per a adaptar-nos a la realitat de les associacions, pel que avançarem el pagament de les subvencions per a que siguen més autònomes».

Es valoraran aspectes com ara el treball en xarxa amb altres associacions, el foment de la participació infantil, la perspectiva de gènere o l’ús del valencià. L’objectiu és implicar a la ciutadania en l’organització i posada en marxa de projectes que milloren la qualitat de vida de la població, així com crear cultura participativa amb propostes formatives des del moviment associatiu i voluntari.

Les bases es poden trobar al tauler d’anuncis de l’Ajuntament de Xàtiva i el tràmit per a la sol·licitud s’haurà de fer a través de la seu electrònica. Les sol·licituds es poden presentar fins al 12 de juny, i podran realitzar-les les associacions de veïns i veïnes de Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta