Ignasi Candela de Compromís parlarà del futur de les pensions a l’Alcúdia de Crespins

El proper divendres 27 d’abril a les 19:30 el diputat al Congrés Ignasi Candela impartirà una xarrada titulada “Pensions: Cap on anem” al que explicaran els problemes de l’actual sistema de pensions i les alternatives que proposa el nostre partit per mantenir un sistema públic que garantisca una vida digna a totes les persones beneficiàries.

Candela que forma part del “Pacte de Toledo” ha defensat mesures innovadores com pujar els salaris, amb una especial atenció als femenins, per tal de proporcionar majors ingressos al sistema i afavorir una pujada general del que cobren els i les pensionistes. Aquesta mesura, segons Candela, permetria a més a més combatre una doble marginació: Una dona que cobra menys que un company masculí pel mateix treball acabarà també rebent una pensió menor.

El diputat Candela també explicarà altres propostes que ha portat al Pacte de Toledo com ara acabar amb les bonificacions als plans de pensions privats a l’IRPF i dedicar eixos recursos al sosteniment del sistema públic. Les bonificacions actuals són injustes ja que impliquen que la societat al seu conjunt acabe pagant part dels beneficis que obtindran aquells que disposen dels recursos suficients per accedir a un d’aquests plans. Altra proposta defensada per Candela és la de disminuir les diferències entre l’impost de societats que paguen les PIME i el dels grans grups empresarials. Aquests darrers, que són els que més ingressos tenen, contribueixen menys que els xicotets empresaris, autònoms i treballadors el que carrega la responsabilitat del sistema sobre aquells que tenen menys recursos econòmics. Amb aquestes mesures es recaptarien entre 2.000 i 5.000 milions d’euros anuals més sense pujar les cotitzacions personals, de forma que el sistema estaria garantit i les pensions es podrien pujar cada any garantint una qualitat de vida digna.

L’acte del proper divendres s’ha concebut de forma oberta al públic i les persones assistents podran plantejar els seus dubtes i consultes o debatre amb el diputat Candela.

No hay comentarios

Dejar respuesta

15 + 4 =