Ibn Yubayr tornarà a Xàtiva 800 anys després de la seua mort

La inauguració de la Fira serà un homenatge al poeta i viatger que va nàixer en la capital de la Costera i va morir en Alejandria en 1217. La cantata Ibn Yubayr de Medina Xateva, obra dels xativins Miquel Juan en l’apartat musical i del periodista Vicent Soriano, com a autor de la lletra, serà representada en el camp de la Murta, en un espectacle adaptat per a aquest escenari, amb tot un seguit de elements que la distingiran de la representada en la seua estrena en Nits al Castell en 2003.

Ibn Yubayr tindrà com a protagonista a Boni Carrillo com el poeta viatger i a Empar Llácer com la Xàtiva que li espera.

Al costat de Boni Carrillo i Empar Llácer estaran Maria Josep Albert com a narradora, i Victor Torres com a director d’escena. Participaran en la Cantata el Teatre de la Lluna de Xàtiva amb ballarines i figurantes i la comparsa de moros Bantúes de Moixent. Músics de diferents agrupacions conformaren la Orquestra Simfònica de la Costera, així com una coral formada exclusivament per a aquest esdeveniment, sota la direcció de Miquel Juan.
La Cantata té una part de realitat i una altra de ficció, sempre dins d’una època transcendental per a la cultura d’Al-Andalus, de gran esplendor a Xàtiva.

En 12 moviments s’adona de la pena que sent Yubayr en abandonar Xàtiva i el goig que li provoca la volta a la ciutat, malgrat el rebuig que ella li provoca en l’inici de la seua volta als orígens.

No hay comentarios

Dejar respuesta

9 + seis =