Hinojosa factura 820 milions d’euros en 2022 afermant la seua projecció internacional

 .- Hinojosa manté la tendència de creixement dels últims anys, amb una facturació un 27% superior respecte a la de 2021
.- L’expansió internacional del grup és un dels eixos de la seua estratègia, que es troba en plecreixement i consolidació en països com França i Portugal
.- La certificació ODS o la medalla d’or Ecovadis són alguns dels reconeixements en matèria de sostenibilitat aconseguits l’any passat, atenent la seua clara aposta per la descarbonització

Hinojosa Embalatge Group va tancar el passat exercici amb una facturació de 820 milions d’euros, un 27% superior respecte a la de 2021. La companyia va mantindre així la tendència de creixement dels últims anys, malgrat el context global complex, amb màxims històrics en el preu de l’energia i les matèries primeres i amb problemes d’aprovisionaments que van afectar a tota la cadena de valor.

L’optimització cada vegada major de tots els processos de la companyia i una gestió eficient han sigut claus per a fer front a l’exigent situació de l’entorn.

L’objectiu d’Hinojosa és acompanyar als seus clients en el seu creixement i donar resposta als seus requeriments, derivats, entre altres factors, de la tendència social en favor d’un ús cada vegada més generalitzat d’envasos i embalatges sostenibles.

Solucions innovadores d’envasament

L’aposta permanent per la innovació també ha sigut clau: la companyia ha llançat nous productes que amplien la seua ja extensa oferta de solucions, com els envasos sostenibles per a aliments frescos o el llançament de Foodservice, la nova línia d’envasos en base paper 100% reciclables.

En aquest sentit, la companyia va rebre diversos reconeixements en 2022 lligats a la innovació, com el Premi Alfa d’Or per part de la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre (SECV) o el guardó dels Premis Liderpack 2022, tots dos gràcies al disseny d’un envàs per a líquids del tipus Bag in Box.

Hinojosa aposta també per la innovació focalitzada en transformació digital i competitivitat, mitjançant programes i metodologies per al desenvolupament del talent que fomenten aqueixa cultura i mentalitat innovadora. Des del desenvolupament professional per a acabats de graduar o formació tècnica interna fins a programes de desenvolupament directiu. Destaca el projecte d’FP Dual, pioner en la implantació d’un mòdul en arts gràfiques.

Descarbonització i economia circular

Per a Hinojosa, la sostenibilitat és una inversió estratègica a llarg termini. En matèria de descarbonització, la companyia va aconseguir, en paral·lel a l’augment de vendes, reduir un 12% la seua petjada de carboni en el passat exercici. I, en matèria d’economia circular, va aconseguir una valorització de residus superior al 93%, reintegrant quasi la totalitat dels seus residus com a matèries primeres en la cadena de valor.

A més, en 2022 Hinojosa es va incorporar al Pacte Mundial de Nacions Unides i va obtindre la certificació sobre el model de gestió basat en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), desenvolupat per AENOR, així com la medalla d’or de Ecovadis per la millora contínua en sostenibilitat.

Hinojosa continua la seua expansió internacional

A la forta presència d’Hinojosa a Espanya se suma la seua expansió internacional. Durant 2022, la companyia es va consolidar a Portugal i França, després d’afermar la compra i integració de Allard Emballages, grup familiar francés especialitzat en la fabricació i comercialització de paper i embalatges de cartó ondulat.

En aquest sentit, la companyia té en compte les necessitats i cultures de treball específiques de cada territori, adaptant-se encara més si cap als requisits dels diferents públics i situant en el centre als seus clients, empleats, proveïdors i a les comunitats on opera.

Més de 75 anys innovant i creant valor

L’any 2022 també va ser motiu de celebració per a Hinojosa per coincidir amb el 75 aniversari de la companyia. En el context d’aquesta gran fita, es van dur a terme una sèrie de jornades lúdiques per als més de 2.500 empleats que formen part d’Hinojosa

La companyia, a més, va compartir durant aquest any amb tots els seus empleats el propòsit d’incrementar el benestar comú amb solucions sostenibles d’envasament. Sota l’eslògan “Sumant valor al que portem dins”, aquesta renovada proposta de valor serveix de referència a la companyia per a afrontar els reptes de futur, amb la ferma intenció de continuar creixent amb els seus clients, ampliant la gamma de productes sostenibles i entrant en nous mercats.

Sobre Hinojosa Embalatge Group
Hinojosa és una companyia líder en el disseny i la fabricació de solucions sostenibles d’embalatge. Amb més de 75 anys d’història, el seu model es basa en els principis de l’economia circular.

Gràcies a la innovació permanent, l’orientació al client i la cerca de l’excel·lència, el grup no ha deixat de créixer, experimentant un important impuls en els últims anys amb la seua aposta per la internacionalització. Hui compta amb 2.500 empleats i 19 plantes de producció situades a Espanya, Portugal i França, conjuminant la fortalesa d’un grup global amb la proximitat al territori.

L’obstinació -i acompliment- de la companyia és generar impacte positiu allí on opera, contribuint a un major benestar comú. Perquè no sols es tracta de fabricar el millor envàs, sinó de cuidar tot el que li envolta.

No hay comentarios

Dejar respuesta