GVA presenta nou servei d’autobús que connecta la Costera, la Canal de Navarrés i la Rivera Alta

  • La consellera de Política Territorial presenta la concessió CV-112 Xàtiva Nord, que “conta amb autobusos més segurs, accessibles i menys contaminants, incrementa les freqüències, potencia la intermodalitat i millora les relacions amb Xàtiva”
  • Rebeca Torró destaca que el servei “cobrirà una població de 74.000 habitants i donarà accés, amb transport públic de qualitat, a una trentena de municipis de les comarques de La Canal de Navarrés, La Costera i La Ribera Alta”
  • La titular de Mobilitat indica que aquesta nova concessió té una inversió anual de la Generalitat de 400.000 euros i amb la resolució del contracte es confereix al servei major seguretat i estabilitat”

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat que “la Generalitat invertirà fins a 50 milions d’euros en les noves concessions de servei de transport públic de viatgers i viatgeres per carretera per a crear una xarxa d’autonòmica que vertebre la Comunitat i done resposta veraç, eficaç i eficient a les necessitats de tots els nostres veïns i veïnes sense importar on residisquen”.
Així s’ha pronunciat la consellera en la presentació del nou servei de transport públic de viatgers per carretera CV-112, Xàtiva Nord, que “compta amb nous autobusos més segurs, accessibles per a les persones amb discapacitat i menys contaminants, a més d’incrementar les freqüències, potenciar la intermodalitat i millorar les relacions amb Xàtiva, especialment amb l’hospital, i amb València per a acostar serveis, treball i oci”, ha apuntat. Aquests vehicles, tal com ha apuntat la consellera, també comptaran amb un vinilat amb el logotip de la Generalitat Valenciana, de manera que s’ofereix una imatge més uniforme i recognoscible per als usuaris.
En aquest sentit, Rebeca Torró ha explicat que la CV-112 “cobrirà una població de 74.000 habitants i donarà accés a una trentena de municipis de les comarques de La Canal de Navarrés, La Costera i La Ribera Alta a tots els serveis que ofereix la ciutat de Xàtiva i millorarà també la connexió amb la ciutat de València”.
Aquesta nova concessió, que compta amb una inversió anual de la Generalitat de 400.000 euros, “ve a substituir a l’anterior contracte d’emergència que estava funcionant mentre s’ultimaven els tràmits administratius, amb la resolució d’aquest contracte es confereix al servei, i en conseqüència als usuaris i usuàries, seguretat i estabilitat”, ha indicat Rebeca Torró.
A més, la consellera ha assenyalat que es continuarà potenciant el transport públic, “peça essencial en la descarbonització i la lluita contra el canvi climàtic, amb tota una sèrie de mesures per a fer-lo més atractiu, i no sols des del punt de vista tècnic o funcional, sinó també amb iniciatives com abaratir el preu del bitllet o la gratuïtat per als joves, que en breu s’aplicarà”.
Des de la Generalitat, ha continuat, “estem treballant per millorar la qualitat del servei públic, incrementar l’accessibilitat i potenciar la complementarietat entre les diferents maneres de transport per a donar una resposta a les necessitats de mobilitat de la població”.
Per part seua, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha assegurat que “serà una millora substancial del servei de transport interurbà a Xàtiva, en tot l’àmbit d’influència que està connectat amb el nostre departament sanitari”. Cerdà ha afegit que aquest nou servei “serà beneficiós per a la ciutat, facilitant l’arribada dels veïns d’altres localitats i de les pedanies de la ciutat, i per a la nostra ciutadania perquè aquests autobusos també donaran servei a l’hospital Lluís Alcanyís i al Centre d’Especialitats”.
CV-112 Xàtiva Nord
La CV-112 Xàtiva Nord travessa comarques de La Ribera Alta, La Costera i La Canal de Navarrés, per a connectar els municipis d’Alcàntera de Xúquer, Anna, Antella, Barxeta, Beneixida, Bicorb, Bolbait, Càrcer, Castelló, Xella, Cotes, Énguera, l’Énova, Estubeny, Gavarda, Quesa, Llocnou d’en Fenollet, Manuel, Navarrés, Novetlè, la Pobla Llarga, Rafelguaraf, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Sumacàrcer, Vallés i Xàtiva, així com Annauir i La Torre de Llorís (pedanies de Xàtiva) i Tossal Nou (pedania de Rafelguaraf).

El servei disposa de sis autobusos que realitzaran prop de 222.000 quilòmetres anuals i més de 8.750 expedicions a l’any, una mitjana de 24 diàries, entre les sis línies que el formen.
Entre les novetats destaca l’augment de l’oferta actual i la millora de les connexions dels municipis entre si. Així mateix, creix l’oferta de servei que connecta tots els municipis amb Xàtiva, capçalera comarcal, i amb les seues pedanies, així com amb altres localitats importants que exerceixen una certa atracció sobre altres de menor grandària del seu entorn. També es potencia la intermodalitat amb RENFE, en l’estació de Xàtiva i de La Pobla Llarga, de tots els municipis d’aquest àmbit per al desplaçament a València.
D’aquesta manera, s’incrementa l’oferta de servei de tots els municipis amb l’Hospital Lluís Alcanyís, prolongant fins a aquest centre totes les línies que anteriorment paraven a Xàtiva, i el Centre d’Especialitats l’Espanyoleto de Xàtiva. També s’incorporen serveis que havien sigut abandonats, com la relació de La Pobla Llarga amb l’Hospital.
El funcionament d’aquest nou servei de transport requerirà una aportació anual de la Conselleria de prop de 312.000 euros per a equilibrar el cost de la seua prestació.


No hay comentarios

Dejar respuesta