Cartes dels lectors: Grup Municipal EU-Xàtiva

PERPLEXITAT, DECEPCIÓ I TRISTESA
​​Miquel Alcocel, Amor Amorós, Alfred Boluda i Cesca Chapí (Grup Municipal EU-Xàtiva)

Perplexitat, decepció i tristesa. Tres conceptes que expliquen el nostre estat anímic. Perplexitat per tal com, una qüestió menor, com ho és la delegació d’alcaldia durant l’absència de la primera autoritat de la ciutat, ha esdevingut, com a conseqüència d’una sèrie de filtracions a la premsa, una qüestió transcendental en l’actualitat municipal.

Decepció perquè aquestes filtracions —interessades, evidentment— ixen de persones de l’equip de govern que, trencant el principi de confiança, fan públiques converses, debats o discussions privades. Decepció, també, perquè aquestes filtracions s’han publicat sense contrastar i, ni tant se val, donar opció a una de les parts a donar la seua versió (almenys fins aquest divendres), cosa que ha provocat, fins i tot, titulars i notícies falses, que no han estat rectificades pel mitjà que les ha publicat. I tristesa per constatar com amb aquestes actituds, des del mateix equip de govern, s’està fent trontollar el Pacte de Sant Domènec.

Davant de tot açò, les regidores i regidors d’Esquerra Unida que açò subscrivim, volem deixar ben clar que Miquel Lorente, tret del dia que l’alcalde en la Junta de Seguiment va comunicar la seua decisió, presa unilateralment i sense diàleg previ de les parts implicades, no ha parlat del tema. Per cert, el debat d’aquesta Junta de Seguiment ja es va filtrar a la premsa. Van ser nosaltres, i sols nosaltres, els que van presentar a l’alcalde un escrit —sense registre— en què, en base a qüestions legals i polítiques, l’instaven a reconsiderar el seu propòsit. Hem esperat quasi un mes per a què l’alcalde, com ens va prometre, ens atenguera i responguera a les nostres sol·licituds i ho va fer el mateix dia que va signar el decret de delegació.

​Per a les regidores i regidors d’EU el tema de la delegació d’alcaldia no és important. Ara bé, les formes, el diàleg, la comunicació no s’han de deixar de costat en un govern que, en paraules del seu cap, marca un nou temps. Sense arraconar les fórmules personalistes de la vella política no hi haurà regeneració democràtica. I, dissortadament, molt sovint apareixen els fantasmes del passat.

​Més enllà del fet de la delegació, els edils d’EU de Xàtiva som conscients que aquestes maniobres formen part d’una estratègia que té com a objectiu desacreditar la tasca que s’ha realitzat durant el darrer any. Una estratègia que s’ha personalitzat en Miquel Lorente, cap visible del col·lectiu. I això és així perquè, tot i formar part del govern, no ha —hem— deixat de denunciar les actuacions clientelars i opaques d’aquest equip municipal (els casos Calabuig, currículums, COR, intendent policia local, entre altres).

​No obstant la perplexitat, decepció i tristesa el grup municipal d’EU es manté ferm en els seus principis que no són altres que treballar en benefici de Xàtiva, tot seguint els principis democràtics de justícia, solidaritat, transparència, participació… I treballar per transformar la ciutat, no per mantenir-nos aferrats a la institució. I així ho farem perquè tenim el mandat de quasi quatre milers de ciutadans i ciutadanes. I així ho farem conjuntament amb la voluntat del nostre col·lectiu. I així ho farem mentre les circumstàncies polítiques ho permeten.

No hay comentarios

Dejar respuesta

veinte + 13 =