Els més de 150 tunos de les 8 estudiantinas participants van animar amb les seues cançons més tradicionals els carrers del centre de la ciutat en una jornada festiva que va culminar en l’incomparable marc de la Seu amb la proclamació com a guanyadora del certamen de l’estudiantina de Dret d’Alacant

Dissabte passat, 3 de juny, la ciutat de Xàtiva va viure una jornada festiva en la qual els pasdobles i la música de les guitarres, bandurries, tambors i acordions va alegrar a tots els transeünts que es van congregar al carrer Moncada, l’Albereda i el Mercat per a gaudir de l’I Certamen de «Tunas» de la Comunitat Valenciana organitzat a la ciutat per Rotary Club Xàtiva amb la col·laboració de l’Ajuntament.
La jornada festiva va començar a les 11h a la Casa de la Cultura de la ciutat amb la recepció de les estudiantines participants: l’estudiantina femenina de Medicina de la Universitat de València, la de Dret, Arquitectura Tècnica i Perits -totes elles de València-; les de Dret d’Alacant i Castelló, així com l’estudiantina “Cuarentayuna” i la de Magisteri de Castelló.

Seguidament, totes elles van desfilar per l’Albereda oferint al públic el millor dels seus repertoris per a acabar en la Plaça del Mercat on van continuar animant a totes les persones allí congregades. Posteriorment, a les 17h cadascuna de les huit estudiantines va competir per a realitzar la millor ronda a les Falleres Major i Infantil de Xàtiva, que van gaudir de l’espectacle des del balcó principal de la Casa de Cultura, com mana la tradició. Al costat d’elles van estar la Presidenta de Rotary Club Xàtiva, Pepa Esparza, així com la regidora de Cultura, Raquel Caballero, i Pepe Ibáñez, governador electe del Districte 2203 de Rotary.

El fermall d’or de l’esdeveniment va tindre lloc a les 20 h en el marc incomparable de la Col·legiata Basílica de Santa María, on, de nou, cada estudiantina va rivalitzar per a oferir el seu millor espectacle davant un públic entregat que va corejar totes i cadascuna de les cançons i que va culminar amb una emocionant actuació conjunta de les huit estudiantines enfront de la imatge principal de la patrona de la ciutat en un sentit homenatge a la Mare de Déu de la Seu. Finalment, i després de conéixer la decisió del Jurat, es van atorgar els corresponents premis en funció de les categories estipulades en la base del certamen. En aquest sentit, el Primer Premi es va concedir a l’estudiantina de Dret d’Alacant, el Segon Premi a la de Medicina Femenina de València i el Tercer Premi va ser compartit per l’estudiantina de Magisteri de Castelló i la “Cuarentayuna”.
Com a millor instrumentista es va premiar al contrabaix de l’estudiantina de Dret de Castelló mentre que el premi a la millor pandereta el va aconseguir Magisteri de Castelló i el de millor veu ho va ostentar l’estudiantina de Dret d’Alacant.


D’altra banda, el premi a la millor bandera va recaure en l’estudiantina de Perits de València mentre que el títol de millor ronda el va aconseguir Medicina Femenina de València, el de millor Cercavila, la de Magisteri de Castelló i, finalment, David Calvo Carceller va ser triat millor tuno d’aquest I Certamen de la Comunitat València que, segur, quedarà en el record de tots els participants i, per descomptat, de tot el públic en general que va gaudir d’una festa mai abans vista en la capital de La Costera.

No hay comentarios

Dejar respuesta