Gràcies al Pla Edificant, l’Alcúdia de Crespins executarà les obres de millora al CEIP la Sénia

La Conselleria d’Educació assumirà eixe augment del cost inicial del pressupost i evita així una despesa imprevista dels fons municipals

El Ple de l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins ha aprovat per unanimitat la redelegació de competències del Pla Edificant 2021 de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per a executar les obres de cobriment de pista esportiva i insonorització del menjador del CEIP la Sénia, amb una inversió de 278.519,48 € euros finançada per la Conselleria.

La pujada generalitzada dels preus havia desfasat en quasi 70.000 euros el cost del pressupost inicial de 211.000 euros. Per aquesta raó, l’alcalde de l’Alcúdia de Crespins, Pepe Garrigós i la regidoria d’Educació i Igualtat, Maite Juan, es van reunir amb el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, per a sol·licitar que la conselleria assumirà eixe augment del cost inicial i així evitar una despesa imprevista dels fons municipals.

Ara, amb aquesta redelegació del projecte, l’Ajuntament ja pot posar en marxa la redacció definitiva del projecte, licitar i executar les obres de millora al CEIP la Sénia, com ha assenyalat la regidoria d’Educació, Maite Juan.

En aquest sentit, Juan i l’alcalde de l’Alcúdia de Crespins, Pepe Garrigós, han donat les gràcies a la Direcció General d’Infraestructures i, particularment, a Víctor Garcia «per la seua implicació personal perquè aquest projecte puga tirar endavant amb un augment del projecte inicial de 78.000 Euros» i han subratllat que «hem anat superant tots els obstacles. L’últim, hem hagut de fer un modificat d’aquesta gran obra que ha implicat que l’empresa, la Conselleria i l’Ajuntament treballem conjuntament per a poder donar una resposta definitiva a aquesta situació».

El projecte preveu el cobriment d’una pista esportiva que permetrà practicar esport en les instal·lacions del centre amb qualsevol condició meteorològica, i la insonorització del menjador per a contrarestar la contaminació acústica que es produeix durant les hores de servei, com ha recordat la regidora, qui a més ha remarcat que aquestes actuacions són «imprescindibles per al nostre poble perquè implica tindre unes infraestructures adequades per a la nostra escola de primària».

Així mateix, l’alcalde ha insistit en el fet que l’Alcúdia de Crespins és «un poble que està creixent, que aposta clarament per ser un referent econòmic i industrial i això ha d’anar acompanyat d’una aposta educativa ferma», i ha finalitzat reiterant que «és un moment bo, que demostra l’aposta de l’administració pública per l’ensenyament públic, i a partir d’ací treballarem amb la comunitat educativa per millorar les condicions educatives de les xiquetes i xiquets i del personal docent del nostre poble».

No hay comentarios

Dejar respuesta