Fundació Caixa Ontinyent impulsarà el programa d’educació financera “Finança’t”

Un estudi presentat hui revela el baix nivell de coneixements financers a la Vall d’Albaida, inferior a la mitjana nacional.

Fundació Caixa Ontinyent impulsarà en 2019 diverses actuacions perquè totes les persones que ho desitgen puguen millorar els seus coneixements financers a través del programa d’educació financera “Finança’t”, considerant la situació, les necessitats i les demandes que s’han posat de manifest en un estudi realitzat sobre el nivell de cultura financera a la Vall d’Albaida.

L’Informe, presentat hui, ha sigut realitzat per la Càtedra InnovatiOnt -patrocinada per l’Ajuntament d’Ontinyent, Caixa Ontinyent i ESET, i codirigida per les Universitats de València i d’Alacant- a petició de “Finança’t”, amb l’objectiu de conéixer la situació real a la comarca i orientar la seua actuació sobre la base dels seus resultats.

L’Informe final, amb les conclusions, ha estat a càrrec del professor del Departament d’Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat d’Alacant, Joaquín Torres, qui ha destacat, com a dades més rellevants: la gran importància que els ciutadans atorguen a la cultura financera; el reconeixement d’un baix nivell de coneixements i d’un escàs control de les finances pròpies; la voluntat, pràcticament unànime, de millorar-los; la preocupació general pel futur de les prestacions socials; l’escassa diferència de coneixements entre les diferents generacions; i la inferioritat de la Vall d’Albaida, quant a coneixements financers, respecte a la Comunitat Valenciana i a Espanya, que ja per si mateixos se situen per davall de les mitjanes de la Unió Europea i la dels països de l’OCDE.

La Co-Directora de la Càtedra InnovatiOnt, Mª Jesús Santamaría, ha destacat el paper que la Càtedra pot jugar en l’evolució d’esta comarca cap a un futur que es presenta més tecnològic i en contínua evolució i, per tant, necessitat d’una alta dosi d’innovació.
“Sens dubte, pensem que una actitud favorable cap a la innovació és fonamental per a la posada en marxa de processos de canvi basats en el coneixement, i que són estos canvis els que contribueixen a la millora i al benestar de la societat” ha matisat.

Per part seua, la Responsable del programa Finança’t, Miriam Penalba, ha posat de manifest els avantatges de disposar d’un bon nivell de coneixements financers, que és l’objectiu que persegueix el programa, que es va posar en marxa en 2016 i ha beneficiat ja a més de 17.500 persones. Quant a les línies previstes per a 2019 ha assenyalat que “a la vista dels resultats de l’Estudi, es potenciarà el contingut de la web i l’actuació a través de xarxes socials, s’incrementarà l’oferta de cursos online per al personal docent a través dels Centres de professors; es programaran conferències i tallers per a grups específics, continuarem treballant amb els més xicotets a través contes infantils, i estarem presents en diferents fòrums relacionats amb l’educació financera. Finança’t és un programa obert a tots els públics, gratuït, en valencià i en castellà i, sobretot, amb capacitat d’adaptació per a qualsevol situació o demanda”.

No hay comentarios

Dejar respuesta