Fontanars dels Alforins suspèn temporalment les seues festes de Moros i Cristians

• A causa de les traves que presenta aquesta situació de confinament, la Comissió de Festes ha decidit esperar que l’estat d’alarma finalitze. Es valorarà aleshores la seua celebració, depenent de si existeix o no ordre de prohibició per part de les autoritats.

Fontanars acaba de suspendre de forma temporal l’organització de les seues festes de Moros i Cristians. La mesura ha estat anunciada fa unes hores per la Comissió de Festes, la qual, i molt a desgrat seu, afirma «que esperaran a la finalització de l’estat d’alarma per valorar la celebració o no».

Arribat aquest moment, destaquen que en cas d’existir ordre de prohibició per part de les autoritats pel que fa a la celebració d’aquestes Festes, l’acataran. De la mateixa manera, si existira una mínima possibilitat de dur-les a terme, tot i ser més modestes, buscarien la forma de celebrar-les.

La situació extraordinària de confinament i d’incertesa social a causa de la COVID-19 ha impedit a l’associació el desenvolupament habitual de la seva feina. També per a les capitanies, a les que també se les ha alliberat de la seva funció per a aquest any, posposant-los el càrrec per al 2021.

Tampoc hi haurà programa de Festes. En el comunicat s’ha aprofitat per agrair a les persones que, de forma desinteressada, col·laboren en la realització de la mateixa amb la redacció d’articles.

Des de la Comissió de Festes lamenten aquests fets i reiteren el seu compromís de celebrar unes Festes amb total responsabilitat quan les circumstàncies ho permeten.
Les Festes de Moros i Cristians de Fontanars dels Alforins es remunten a 1866, quan el lloc de Fontanars formava part del municipi d’Ontinyent. Es van originar com a deure de gratitud de la població a la Verge, per haver lliurat als seus habitants de l’epidèmia de còlera que havia atacat la comarca l’any anterior. Estan dedicades a la seua patrona, la Verge del Rosari.

Des d’agost de 2019 estan declarades d’Interès Turístic Local, per la Generalitat Valenciana.

No hay comentarios

Dejar respuesta