El Fons Valencià per la Solidaritat es prepara per a celebrar el seu 25 aniversari

El Fons Valencià per la Solidaritat es prepara per a celebrar el seu 25 aniversari amb un gran acte a Xàtiva en novembre. De fet, la Junta Executiva de l’entitat solidària municipalista es va reunir dimecres a L’Alcúdia i va donar el primer vist-i-plau als actes commemoratius de recordatori de la fundació.

Amb el programa d’activitats del 25è aniversari, que formarà part del programa «Municipis Solidaris», es vol commemorar la fita, fer un repàs del treball desenvolupat en més de dues dècades per l’entitat, i fer-ne balanç, però també hauria de servir per a reflexionar sobre el futur de la cooperació internacional al desenvolupament i del mateix Fons Valencià com un actor més.

S’organitzarà un acte central per a la celebració del 25è aniversari de l’associació, acte amb un caràcter institucional, festiu i també entretingut, que està previst a la ciutat de Xàtiva, municipi fundacional, el 28 de novembre de 2017.

També es proposa la realització d’un concert extraordinari amb motiu de l’aniversari a càrrec de l’Orquestra Municipal de San José de Chiquitos, un dels municipis de Bolívia on col·labora el Fons.

A més, al llarg de l’any, dins el programa de l’aniversari es vol desenvolupar un cicle de conferències amb personalitats referents en els camps de la cooperació internacional al desenvolupament, de l’acció humanitària o la diplomàcia o les relacions internacionals. Les conferències es farien en diferents municipis socis del Fons.

Per últim, es vol aprofitar l’efemèride per a impulsar una renovació de la imatge del Fons així com la creació de nou material audiovisual i la publicació d’una revista que done a conéixer els 25

A més, es va aprofitar la reunió per donar compte del balanç econòmic de l’exercici 2016, on cal destacar un increment en ingressos de 57.000 € (respecte a 2015); i una major dedicació econòmica a projectes de cooperació, que arriba a 95.000 € més que en 2015; així mateix es va fer un repàs als projectes que es troben en execució en aquest moment.
A la reunió també es va informar de la campanya difusió municipal per impulsar l’acollida de famílies sirianes, inspirada en el protocol d’actuació que ha portat a terme l’Ajuntament de Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta