El Fons Valencià creix en socis, projectes i pressupost per al 2017

El Fons Valencià per la Solidaritat va celebrar dimecres la seua Assemblea General de Socis a l’Oratori dels Borja de Canals amb la participació de 40 representants d’ajuntaments i mancomunitats sòcies de l’entitat.

L’encarregat d’obrir l’Assemblea va ser l’Alcalde de la ciutat, Joan Carles Pérez i va estar presidida per Xelo Angulo, Regidora de Benestar Social de Xàtiva i presidenta de l’entitat.

2016 ha estat un exercici en què el Fons Valencià com entitat ha crescut a nivell de massa associativa. Al llarg de l’any, s’han adherit al Fons els ajuntaments de La Font de la Figuera, Vallada, Bufalí, Benifaió, València, Novetlé, Mislata i L’Alcúdia de Crespins; i la progressió continua amb el mateix ritme, ja que en el primer quatrimestre de 2017, se n’han adherit 4 nous.

També hi ha hagut un creixement en l’àrea econòmica, en 2016, el total dels ingressos dels socis i de les subvencions per part d’administracions públiques han estat superiors als de l’exercici 2015 (17,49 % d’increment ingressos dels socis i el 147,42% de les subvencions respecte a 2015), inclús superiors a les previsions que s’havien fet en el pressupost de 2016 . Pel que fa a la despesa a projectes de cooperació en 2016 s’ha fet una inversió molt superior a 2015 (37,70 %) i a la vegada ajustada a allò que s’havia pressupostat per a 2016. Finalment cal destacar el comportament positiu dels ajuntaments socis, ja que el 84 % de socis de l’entitat han fet efectiu la seua aportació dins de l’exercici

En l’àrea de projectes, durant 2016 el Fons ha pogut ampliar les intervencions a terreny i continuar amb les estratègies d’intervencions ja en marxa.

Com en anys anteriors s’ha seguit mantenint una línia pressupostària específica per a emergències humanitàries.

D’altra banda, les activitats d’educació per al desenvolupament s’han vinculat i desenvolupat, principal i majoritàriament, al programa “Municipis Solidaris”. En 2016 s’han desenvolupat 61 activitats de sensibilització, en 29 municipis socis diferents i on s’han participat 2.910 persones.

No hay comentarios

Dejar respuesta