Finalitzen les Festes de Sant Antoni amb un gran èxit d’organització i participació

Un any més, les Festes Patronals han estat un èxit gràcies al gran treball dels festers, la col·laboració de l’Ajuntament i la participació de veïns i forasters, tal i com asseguren fonts municipals.

La programació es va encetar el dia 16 de gener a la Plaça Major, on es van beneir els parells infantils, els quals començaren la cavalcada anunciant les festes. Després, a la plaça de la Vila, l’alcalde va fer entrega de la bandera al Fester des del balcó de l’Ajuntament i a la vesprada, les Carrosses desfilaren per l’Avinguda Vicente Ferri. La Cremà de la Foguera va protagonitzar la nit del primer dia de festa major, on van acudir autoritats com el president de la Diputació, Jorge Rodríguez o el diputat del Congrés, Joan Baldoví, entre molts altres. “La Divina Lola”, nom atorgat a la Foguera del 2018 en honor al XXV Aniversari de la Coronació de la Mare de Déu dels Dolors a Canals, es va encendre sense cap problema baix l’atenta mirada de tots els assistents que ompliren la Plaça Major de gom a gom.

La segona jornada, dia de Sant Antoni, va començar amb la missa en honor al patró, seguida per una increïble mascletà per part de Pirotècnia Turis. A la vesprada, centenars de canalins participaren en la tradicional processó mentre es pogué escoltar un “vítol” darrere d’un altre.

L’últim dia de festa, els festers, el Cuiros i el Bandera iniciaren els Parells. Tot seguit, a l’Església es va dur a terme la benedicció dels animals. Com és tradició les celebracions es varen estendre per tot el poble, amenitzades per les xarangues que es presentaren al concurs organitzat per la regidoria de Fira i Festes. Després de les voltes, el Pavelló Ricardo Tormo va acollir el dinar de cassoles i per últim, el castell de focs artificials va ficar el punt i final a les Festes Patronals.

No hay comentarios

Dejar respuesta

4 − uno =