Feliu Ventura, en banda, porta el seu darrer disc a Alcoi de la mà del Barnasants

El xativí arrenca l’abril amb força amb concerts a Alcoi, Carcaixent i Barcelona

Feliu Ventura arriba a Alcoi, el pròxim 8 d’abril, per presentar el seu darrer treball ‘Convocatòria’ i fer sonar també les seves cançons ja clàssiques. Ho farà a la sala CADA, en un format de luxe: en banda i per a un públic molt reduït, de la mà del festival Barnasants. El músic xativí arrenca l’abril amb força amb concerts a Alcoi, Carcaixent amb Xavi Sarrià el dia 17, i Barcelona els dies 23 i 24.

El cantautor xativí ens porta un àlbum que transmet felicitat i esperança malgrat els temps que corren, o potser precisament per això. Amb un directe (re)conegut per ser sincer i emotiu, de discurs crític i intel·ligent, que ens commou i interpel·la, i és bàlsam i esperança per agafar aire.

‘Concocatòria’ va ser presentat a la Fira Mediterrània de Manresa, l’octubre de 2019, amb un èxit absolut, i és el primer amb cançons pròpies del cantautor des del llunyà “Música i lletra” del 2011. La crisi de la covid19 la resignificat encara més com un treball necessari que ja va per la segona edició. El disc conté 11 himnes xicotets, domèstics i assemblearis que pouen del pop-rock anglosaxó, de ritmes menys habituals en Ventura i de la música mediterrània. A més, publicat en format llibre és una apel·lació a la intel·ligència col·lectiva en temps de crisis, i conté també textos de pensadors contemporanis propers a l’autor -amics i referents- acompanyant cada cançó, són Santiago Alba Rico, Jordi Cuixart, Natza Farré, David Fernàndez, Josep Vicent Frechina, Marc Granell, Özgür Günes, Sònia Moll, Martxelo Otamendi, Gemma Pasqual, Maribel Servera, Carlos Taibo, Júlia Taurinyà i Mateu Xurí.

Feliu Ventura els va enviar els textos de les cançons abans d’haver acabat la musicació, de manera que la lectura externa d’aquestes persones referents va influir en el treball final. El resultat és en un exercici artístic que acaba sent la convocatòria oberta de Feliu Ventura per a tots, una invitació a la reflexió -tant plural i desordenada com es vulgui- del món on vivim.

No hay comentarios

Dejar respuesta