Èxit del concert “Abril Barroc” de Symphonia Orbitalis en la Llosa de Ranes

L’Església de la Nativitat de la Nostra Senyora de la Llosa de Ranes va acollir, passat dissabte, el concert “Abril Barroc” a càrrec de la Symphonia Orbitalis Chamber Orchestra, una jove orquestra de cambra amb seu a València.

El concert, que fou tot un èxit, va fer un repàs per quatre períodes molt diferents del barroc, gràcies a les obres de quatre compositors de l’època. El recital va tindre com a base el “Quart Concert de Brandemburg” de Johann Sebastian Bach, probablement el més peculiar de tots els que va compondre, del qual es va agafar la instrumentació per adaptar-la a les altres tres peces.

De Claudio Monteverdi es va interpretar l’obertura del seu “Orfeu”, probablement l’obra més coneguda del compositor italià. Per contrastar amb la seua festivitat, el programa també incloïa l’obertura de “Le bourgueois gentilhomme” de Jean-Baptiste Lully, d’aire més dramàtic. L’última peça interpretada per l’orquestra va ser la famosa “Suite Abdelazer” del britànic Henry Purcell.

Els músics de Symphonia Orbitalis que van delectar el públic lloser amb les seues interpretacions van ser el violinista Joan Carazo i els flautistes Elisabeth Wolteche i Gabriel Belkheiri, que van actuar sota la direcció d’Óscar Vaquerizo en un concert que va ser presentat per Oliver Baldwin, observador cultural i doctorand de la Universitat de Londres.

No hay comentarios

Dejar respuesta

nueve + once =