Èxit de la segona edició de la Fira de Sant Martí a Xàtiva

La segona edició de la Fira de Sant Martí tanca amb éxit de visitants. La plaça de Sant Pere i la plaça de la Morera de Xàtiva van acollir ahir diumenge la segona edició de la Fira de Sant Martí, un esdeveniment comercial i lúdic creat per la regidoria de Promoció Econòmica per rememorar el que va ser tant la primera ubicació, com les dates en què se celebrava la Fira de Xàtiva.

IMG_4531Durant la fira de passat diumenge, el públic assistent va poder degustar menjars tradicionals, contemplar una mostra d’animals, atraccions infantils ambientades de l’època, visitar els 35 estands de productes de proximitat que s’hi instal·laren, on s’oferien articles d’artesania, productes de la terra, embotits i formatges del territori. Els bars i restaurants de la zona oferiren menjars populars tradicionals. La Fira va tancar a les cinc de la vesprada amb cant d’estil.

IMG_4556El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Miquel Lorente, ha declarat, respecte a la recuperació d’aquesta fira que «hi ha un repte, que és que Xàtiva es rellance en l’àmbit econòmic i social i cultural. A banda del patrimoni arquitectònic Xàtiva té un patrimoni molt important que és el inmaterial, eixe patrimoni que implica les tradicions, les festes, les maneres de fer, la manera d’organitzar-se com a societat… i per a nosaltres, des de Promoció Econòmica, és un repte perquè veiem que és una oportunitat molt gran per recuperar totes aquelles tradicions que fa segles s’havien perdut i a més actuem com a agent de potenciació i de reactivació del nucli antic».

Lorente, ha explicat que «originàriament, la nostra fira es feia el dia de Sant Martí en la plaça de Sant Pere i és aquest fet el que volem recuperar i anar consolidant per diversos motius, tals com la vertebració dels barris de la ciutat. Volem que la zona de Sant Pere tinga protagonisme dins de la ciutat, així com el seu comerç, la seua restauració i sobretot la seua gent».

No hay comentarios

Dejar respuesta