Èxit de la primera edició del Mercat de la Terra a Xàtiva

L’Albereda de Xàtiva va acollir diumenge al voltant de 30 expositors de productes autòctons enmarcats en la primera edició del Mercat de la Terra, una iniciativa impulsada des de l’àrea de Promoció Económica amb l’objectiu de fer de Xàtiva la capital comercial de les comarques centrals, tal i com ha explicat el regidor responsable, Miquel Lorente.

img_5309-w700-h467Aquesta iniciativa va despertar la curiositat de veïns i visitants omplint l’Albereda de Xàtiva per tal de visitar i comprar en aquests expositors. Per a Lorente, aquesta experiència pilot ha suposat «una experiència important que marca un punt de partida d’entendre el comerç d’una altra manera així com la manera de consumir un producte bo, net i just. Bo perquè és un producte procedent de l’horta, net perquè respecta el mediambient i just perquè fiquem en valor el treball dels productor sense intermediaris enfortint la relació entre productor i consumidor».

En definitiva, afirma Lorente, «és una nova manera d’impulsar i projectar Xàtiva com a capital comercial de les comarques centrals.

img_5327-w700-h467L’Albereda estava dividida en cinc espais reservant el més ampli per a la venda i exhibició de productes de la terra que van des de xufa d’Alboraia fins a taronges de Benifaió o cervesses comarcals, entre altres. També s’organitzaren activitats infantils per als més menuts relacionades amb l’identitat de la ciutat com la Muixeranga i es va habilitar una zona de picnic per poder consumir les compres. A més d’un espai per al debat amb la celebració de conferències.

Finalment, Lorente ha anunciat que la intenció es que aquest mercat es celebre un diumenge al mes.

img_5292-w700-h467D’altra banda, Lorente ha recordat que també s’ha creat la marca dels Carrers del Mercat juntament amb una página web i la programació d’activitats infantils. Ara, «també volem enfortir el eix comercial de l’Albereda, que ja s’està treballant amb activitats com el Mercat de la Terra i faltaria el de Dos Molins Abú Masaifa en el que estem programant activitats per al proper curs per a compensar l’impuls econòmic en els tres eixos», tal i com ha conclòs el regidor.

[g-gallery gid=»16900″]

No hay comentarios

Dejar respuesta

10 − uno =