Èxit de la I Jornada Empresarial del Pacte Costera-Canal

  • En la sessió informativa es van abordar les principals novetats del Reial decret llei 12/2022 que estableix el nou sistema de cotització que tantes qüestions i incertesa ha generat entre els treballadors per compte propi.

El Pacte Costera-Canal va organitzar dilluns passat, en el saló de plenaris de la Mancomunitat La Costera-Canal, una xarrada dirigida a les assessories laborals, autònoms i professionals de la consultoria laboral sobre el nou sistema de cotització d’autònoms.

La primera de les ponències va ser a càrrec de José Ramón Girbés, administrador de l’Agència Tributària de Xàtiva que, amb la seua exposició, va donar a conéixer al públic present el codi de bones pràctiques que la pròpia administració ofereix al sector professional per a obtindre major seguretat jurídica, confiança i fluïdesa entre ambdues parts.

Posteriorment, de la mà d’ Alberto de la Fuente, de la Tresoreria General de la Seguretat Social i que treballa, a nivell provincial, en la difusió i implementació del nou sistema de cotització per a les persones treballadores per compte propi. De la Fuente, va aprofundir en aquest nou procediment que encara està en una fase molt primerenca d’implementació. Les persones assistents pogueren resoldre els seus dubtes de manera directa.

Entre el públic present, es va comptar, a més, amb la directora de l’Administració de la Tresoreria de Xàtiva, María Guijarro i amb personal tècnic d’institucions com Labora Servei Valencià d’Ocupació i el Cefire (centres de formació, innovació i recursos educatius de la Comunitat Valenciana al professorat). Tots ells, van tindre l’oportunitat de relacionar-se amb la nodrida representació del sector professional de les comarques de La Costera i La Canal de Navarrés que van assistir a la xarrada.

Cal recordar que aquesta actuació forma part del projecte experimental “Treballem a La Costera-Canal” subvencionat per Labora Servei Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social dins del programa AvalemTerritori.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cinco − 4 =