G.Medina. Xàtiva 12 de Juny de 2024. El Jardí de la Pau de Xàtiva ha acollit una exhibició de diferents unitats de la Policia Nacional davant escolars de diferents centres de la ciutat. La jornada, a la qual han assistit prop de 600 persones entre alumnes i professors pertanyents a 7 col·legis, ha comptat amb la participació d’unitats com a Guies Canins, Cavalleria, la Unitat d’Intervenció Policial, la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR), Mitjans Aeris, Tècnics Especialistes en Desactivació d’Artefactes Explosius (TEDAX-NRBQ) i Grups d’Atenció al Ciutadà (GAC).

L’exhibició s’ha iniciat a les 11 h del matí, amb els Guies Canins que han mostrat el treball que realitzen els diferents cans especialitzats en la detecció de drogues, explosius i bitllets de curs legal, els agents del TEDAX-NRBQ han simulat la desactivació d’un artefacte explosiu emprant els seus mitjans tècnics, a continuació, els mitjans aeris de la Policia Nacional, concretament els drons i l’Helicòpter –el Còndor- ha sobrevolat el jardí realitzat unes passades per damunt dels assistents. La unitat muntada ha desfilat amb dos cavalls blancs pel recinte, els assistents també han pogut observar el treball que realitzen la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR), concretament el seu grup de motos, així com els vehicles que formen esta unitat. El matí ha sigut una jornada educativa i plena d’emocions per als joves assistents. Per a finalitzar els alumnes han pogut veure com són els vehicles policials per dins.

En paraules de Ricardo González cap de la comissaria de Xàtiva: «L’objectiu principal d’esta exhibició és que els escolars de Xàtiva sàpien que tenen Policia Nacional, ja que complim 200 anys volem donar-nos a conéixer, perquè tots descobrisquen quins són els mitjans humans i materials dels quals disposem. La nostra intenció és acostar la policia als escolars, que coneguen a eixa policia més humana i més pròxima al ciutadà», Gonzalez ha assenyalat la importància d’esta mena de trobades per a canviar la percepció dels xiquets cap a la policia.

A la demostració han assistit l’alcalde, Roger Cerdà, la segon Tinent d’alcalde, Xelo Angulo, el tercer Tinent d’alcalde, Nacho Reig, la regidora, Maria Beltran, el comissari de la Policia Local, Antonio Collado, i l’inspector Rafael Valor. L’acte ha comptat amb la col·laboració d’ADEXA.

No hay comentarios

Dejar respuesta