Un estudiant de la Llosa de Ranes guanya les Olimpiades Llingüístiques d’Espanya

El seu nom és Ferran López Guitart, és de la Llosa de Ranes i alumne de l’IES Lluís Simarro de Xàtiva i i s’ha proclamat aquest diumenge passat Campió d’Espanya a les Olimpiades Llingüístiques.


La competició es va realitzar a Sant Vicent del Raspeig i aquesta victoria li ha assegurat la representació espanyola a finals de juliol a les Olimpiades Internacionals de llingüística que es celebraràn a Mysore (India), on a més de coneixes els millors llingüistes del món, podrà disfrutar d’una setmana amb activitats, visites, esdeveniments socials i moltes experiencies culturals.

Les Olimpiades llingüístiques posen en contacte els estudiants amb la llingüística i l’aplicació de la lògica amb problemes de comprensió del llenguatge i la traducció. L’objectiu és fomentar en els estudiants estrategies de resolució de problemes, desenvolupar l’interés per la llingüística i el coneixement de noves llengües, així com apropar els estudiants a disciplines com la llingüística computacional, la traducció i la informàtica.

Ferran representarà a més a tot el territori valencià a les Olimpiades Nacionals de Matemàtiques que es celebraràn a Barcelona al haver conseguit la millor puntuació en la primera fase per districte universitari de la Universitat Politècnica de València i on competiran els alumnes amb millors puntuacions de cada comunitat autònoma.

No hay comentarios

Dejar respuesta